Foto: Pixabay

21. februārī reģistrētas izmaiņas dzelzsbetona konstrukciju ražotāja SIA "Consolis Latvija" valdē, informē "Lursoft Klientu portfelis".

No uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata atcelts Tinelae Timo Arto Olavi (Tyynelae Timo Arto Olavi), un viņa vietā iecelts Taipalus Pasi Matti, savukārt valdes locekļa amatu turpmāk ieņems Dmitrijs Mežinskis, kurš stājies Jura Ģērmaņa vietā.

"Lursoft" dati rāda, ka Dmitrijs Mežinskis savulaik ieņēmis amatu SIA "Tilts" valdē, savukārt Taipalus Pasi Matti iepriekš nav ieņēmis amatus citos Latvijā reģistrētos uzņēmumos.

Dzelzsbetona konstrukciju ražotājs SIA "Consolis Latvija" 2020. gadā palielināja apgrozījumu līdz 17 miljoniem eiro, bet zaudējumus samazināja līdz 311,35 tūkstošiem eiro.

2020. gadā SIA "Consolis Latvija" saražoto konstrukciju apjoms tonnās, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies aptuveni par 20%, sarūkot līdz 50 tūkstošiem tonnu. Kā galveno ražošanas apjoma kritumu uzņēmums min ne tikai pasūtījuma apjoma samazināšanos vietējā tirgū, bet arī no māsas uzņēmumiem Igaunijā un Dānijā. "Pasūtījuma apjoma samazināšanos vietējā, Igaunijas un Dānijas tirgū izdevās kompensēt ar pieaugošiem pasūtījumu apjomiem Zviedrijas tirgū, kurā tika pieprasīti elementi ar lielāku pievienoto vērtību, kā rezultātā uzņēmums ar mazāku saražoto un piegādāto vienību apjomu spēja palielināt apgrozījumu eiro izteiksmē," teikts SIA "Consolis Latvija" vadības ziņojumā. Aptuveni 70% no SIA "Consolis Latvija" ražošanas jaudas 2020. gadā tika noslogota ar projektiem Zviedrijā, Dānijā, Somijā un arī Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!