Foto: LETA
Privatizācijas aģentūras (PA) priekšsēdētāja Iveta Zalpētere amatu ir saglabājusi, savukārt no valdes locekļu amatiem pirmdienas akcionāru sapulcē atstādināta Vineta Stolere, Andis Dobrājs un Gints Riekstiņš, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Atbilstoši Likumam par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām, ir veiktas izmaiņas PA valdē, par tās locekļiem ieceļot Egilu Zariņu, Gundegu Drēsku un Verneru Lūsi. Jaunais valdes sastāvs sāks strādāt otrdien.

Jaunajiem PA valdes locekļiem ir atbilstoša kompetence reformu veikšanai un izvirzīto uzdevumu izpildei – Egilam Zariņam ir vairāk nekā 10 gadu pieredze privātu kapitālsabiedrību vadībā, Gundegai Drēskai ir pieredze kā likumdošanas darbā, tā darbā ar pašvaldībām, savukārt Verners Lūsis ir ar pieredzi finanšu un banku sektorā, kā arī dažādu kapitālsabiedrību vadībā, norāda ministrijā.

"Privatizācija kā process Latvijā faktiski ir beidzies, tādēļ Privatizācijas aģentūrai jāuzstāda daudz augstāki un ambiciozāki mērķi, jāstrādā jaunā kapacitātē, lai ar laiku kļūtu par profesionālu valsts kapitāla daļu pārraudzības aģentūru. Reformas ir jāveic kontekstā ar valdībā drīzumā izskatāmo koncepciju par valstij piederošo uzņēmumu turpmāko pārvaldību," akcionāru sapulcē sacīja norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars (V).

Par būtiskākajiem PA tuvākajiem darbiem ekonomikas ministrs uzskata efektīvāku iekšējo strukturālo reformu veikšanu, tai skaitā izdevumu mazināšanu. Aktuāls uzdevums ir sagatavot un iesniegt valdībā kvalitatīvu un izsvērtu banku "Parex" un "Citadele" pārdošanas stratēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!