Foto: Publicitātes attēli

"Rail Baltica" kopuzņēmuma "RB Rail" AS akcionāri uzņēmuma padomē iecēluši uzņēmēju un vairāku uzņēmumu vadītāju Sandoru Līve (Sandor Liive).

Viņš aizstās Igaunijas pārstāvi Anti Mopelu (Anti Moppel), informē kopuzņēmuma pārstāvji.

"Sandors Līve "Rail Baltica" kopuzņēmumu papildinās ar plašu pieredzi gan valsts, gan privātu uzņēmumu vadīšanā, kas palīdzēs pabeigt Baltijai un Eiropai tik svarīgo dzelzceļa savienojumu," sacīja "RB Rail" AS Igaunijas akcionāru pārstāvis un OÜ "Rail Baltic Estonia" valdes priekšsēdētājs.Tenu Grīnbergs (Tõnu Grünberg).

Līve ir ieņēmis vadošos amatus Tallinas ostā un Igaunijas enerģētikas uzņēmumā "Enefit". Šobrīd Līve darbojas vairākos uzņēmumos, kā arī ir vecākais padomnieks privātā kapitāla fondos, padomes loceklis aktīvu pārvaldīšanas jaunuzņēmumā "Tuleva" un Pakri Zinātnes un industriālā parka padomes priekšsēdētājs.

"RB Rail" AS padome sastāv no sešiem locekļiem, kuri tiek ievēlēti uz trim gadiem. Katrs akcionārs izvirza divus padomes locekļus. Padomes funkcija ir izvēlēties uzņēmuma vadību, ieviest korporatīvas kontroles vidi un sniegt stratēģiskas vadlīnijas.

"RB Rail" AS padomes sastāvā darbojas Igaunijas akcionāru ieceltais Ahti Kuningas (Ahti Kuningas), Igaunijas Ekonomikas un komunikācijas ministrijas ģenerālsekretāra vietnieks transporta jautājumos un Sandors Līve, neatkarīgs padomes loceklis. Tāpat tajā strādā Latvijas akcionāru izvirzītā Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Ligita Austrupe un neatkarīgs padomes loceklis Anrī Leimanis, kurš ir arī padomes priekšsēdētājs.

Lietuvas pusi pārstāv Lietuvas akcionāru ieceltais AB "LTG Infra" izpilddirektors Karolis Sankovskis (Karolis Sankovski) un AB "LTG" valdes priekšsēdētājs Romas Švedas (Romas Švedas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!