Līdz ar jaunās valdības apstiprināšanu varētu palielināties Zaļo un zemnieku savienības ietekme Latvijas lielāko ostu valdēs, ņemot vērā iespējamo atbildības jomu pārdali starp koalīcijas partneriem, aplēsusi aģentūra LETA.

Lielāko ostu - Rīgas, Ventspils un Liepājas - valdēs no valsts puses savus pārstāvjus deleģē Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Satiksmes ministrija (SM) un Finanšu ministrija (FM). Divas no šīm ministrijām - SM un FM - patlaban pārvalda "Vienotība", bet topošajā valdībā tās plānots uzticēt ZZS. Ekonomikas ministriju patlaban vada ZZS pārstāve, bet topošajā valdībā šo amatu plānots uzticēt "Vienotības" pārstāvim. Iecerēts, ka VARAM paliks nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK atbildībā.

Rīgas ostas valdē no SM ir deleģēts ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, no FM - valsts sekretāre Baiba Bāne, savukārt no EM - jurists Artis Stucka.

Ventspils ostā no FM deleģēta Sandra Bukāna, kura bijusi arī Ministru prezidenta padomniece juridiskajos jautājumos, no SM - valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa, bet no EM - ministres biroja vadītājs Gatis Ābele.

Liepājas ostas valdē pārstāvji tiek deleģēti no EM, FM un SM. No SM deleģēta Innusa, no FM - ministrijas valsts sekretāra vietniece Jolanta Plūme, no EM - ministrijas valsts sekretāra vietnieks Ringolds Beinarovics.

Kā ziņots, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) jaunajā valdībā varētu būt seši pārstāvji - premjers Māris Kučinskis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, veselības ministrs Guntis Belēvičs, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Savukārt "Vienotību" jaunajā valdībā varētu pārstāvēt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kā arī ekonomikas ministrs, izglītības un zinātnes ministrs un labklājības ministrs. Viens no šiem ministriem, visticamāk, ekonomikas ministrs, uzņemsies arī Ministru prezidenta biedra pienākumus.

Tikmēr nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdībā varētu pārstāvēt pašreizējie ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kā arī kultūras ministre Dace Melbārde. Nacionālās apvienības pārziņā paliktu arī Saeimas priekšsēdētāja amats.

Valdību plānots apstiprināt 11. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!