Foto: Publicitātes foto

Gulbenes rajona Rankas pagasta ZS "Ķelmēni" apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2020.gadu, samazinājies par 7,23%. Kritumu veicinājis pārdošanas apjoma samazinājums maizei. Saimniecība norādījusi, ka kopējo finanšu rādītāju pasliktināšanos veicinājušas arī pieaugošās ražošanas izmaksas, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Aizvadītajā gadā ZS "Ķelmēni" apgrozīja 2,08 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 228,34 tūkstošu eiro ielu peļņu. "Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka pērn saimniecībā bija nodarbināts 71 darbinieks.

Saimniecībā ir izveidota pētniecības un attīstības daļa, kas nodarbojas ar recepšu izstrādi un realizācijas tirgu apgūšanu. Pētniecības izdevumiem 2021. gadā ZS "Ķelmēni" izlietojusi 53,34 tūkstošus eiro jeb 2,56% no saimniecības gada apgrozījuma.

Šogad ZS "Ķelmēni" turpinās darbu pie maizes ražošanas un bioloģiskās lauksaimniecības nozares attīstības. Izveidotā pētniecības un attīstības daļa turpinās darbu pie maizes kvalitātes nemainības nodrošināšanas un jaunu produktu izstrādes.

"Tiks meklētas iespējas paplašināt ražotās produkcijas klāstu, palielināt pārdoto apjomu un izvērtēti pasākumu produkcijas pašizmaksas samazināšanai," vadības ziņojumā vēstījusi ZS "Ķelmēni".

1993.gadā reģistrētās ZS "Ķelmēni" īpašnieks ir Juris Paulovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!