Foto: Shutterstock

Šogad pirmajā pusgadā mājsaimniecību elektroenerģijas patēriņš samazinājies par 6,1%, aplēsusi AS "Sadales tīkls".

"Sadales tīkls" pirmajā pusgadā sadalījis 3181 gigavatstundu (GWh) elektroenerģijas, kas ir apmēram par 1% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, elektroenerģijas patēriņa pieaugums par 5,5% izveidojies nerūpniecības objektos, piemēram, birojos, kultūras, sporta objektos, viesnīcās, un par 5,3% tirdzniecības sektorā, ko ietekmēja Covid-19 ierobežojumu pakāpeniska atcelšana.

Elektroenerģijas patēriņš mazinājies par 6,1% mājsaimniecību, par 4,8% - lauksamniecības, par 4,1% - pārējo lietotāju sektoros.

"Sadales tīklā" skaidro, ka patēriņa samazinājumu ietekmēja gaisa temperatūras atšķirības salīdzinājumā ar periodu gadu iepriekš.

Rūpniecības segmenta patēriņš samazinājies par 2,2%, un to ietekmēja ražošanas jaudu izmaiņas.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!