Foto: LETA

Veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatora SIA "Palink" bijusī maksātnespējas administratore Gundega Rozmisa vērsīsies tiesā ar iesniegumu par goda un cieņas aizskaršanu.

Kā Rozmisa pastāstīja biznesa portālam "Nozare.lv", sūdzība saistīta ar "Palink" daudzkārtējiem apgalvojumiem, tostarp publiskiem, par it kā nelikumīgām administratora darbībām "Palink" maksātnespējas procesā.

"Nezinu, vai "Palink" darbības ir lēta kampaņa, bet tā noteikti ir netīra kampaņa. Redzu tikai un vienīgi "Palink" mērķi iespaidot sabiedrisko domu un, iespējams, pat tiesu, kas nozīmēta 2012.gada 7.martā," satraukumu pauda Rozmisa.

Viņa norāda, ka "Palink" veidojot savu tēlu kā nevainīgs cietējs, ko neapmierina sadarbības partneri, ne Latvijas Republikas tiesību akti, ne tiesa, un galu galā arī ne administrators.

"Līdz šim sava administratora darba laikā neesmu saņēmusi nevienu sūdzību. Tādu naidīgu pretdarbību un apmelošanu no uzņēmuma puses neesmu pieredzējusi.

Maksātnespējas administrācija uzraudzīja manas darbības "Palink" procesā un nav konstatējusi pārkāpumus," uzsver Rozmisa.

Kā ziņots, "Palink" iesniedzis sūdzību valsts aģentūrai "Maksātnespējas administrācija" par administratores Gundegas Rozmisas nelikumīgajām darbībām "Palink" maksātnespējas procesā, pārkāpjot savas pilnvaras.

Jau ziņots, ka "Palink" maksātnespējas sprieduma izpilde apturēta līdz Senāta lēmumam. Lietu AT Senāta Civillietu departamenta sēdē skatīs 7.martā plkst.13.45.
Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu. Par maksātnespējas administratori tika iecelta Gundega Rozmisa.

Pērn "Palink" strādājis ar 105,6 miljonu eiro (73,92 miljonu latu) apgrozījumu salīdzinājumā ar 104,8 miljonu eiro (73,36 miljonu latu) apgrozījumu 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!