Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vairākos kriminālprocesos ierautajam uzņēmējam Mārim Martinsonam kādreiz piederējušie un viņa iepriekš vadītie uzņēmumi "Velve", "Moduls Engineering" un "Lucidus" pieder Martinsona sena paziņas, slavenā Krievijas hokejista Iļjas Ņikuļina ģimenei, svētdien ziņoja LTV raidījums "de facto".

LTV atgādina, ka pirms vairākiem gadiem Martinsona vārds vairs nebija atrodams starp uzņēmumu "Velve" un "Lucidus" īpašniekiem un "Moduls Engineering" vadībā. Redzamāku lomu ieguva viņa dēls Mārcis. Vēl pēc dažiem gadiem "Velve" un "Moduls Engineering" pārņēma ar Martinsonu ģimeni nesaistīta firma "IVN Finance", kuras īpašnieki slēpās aiz Maltas ofšoriem. Kad uzņēmumiem lika atklāt patiesos labuma guvējus, izrādījās tā ir nevienam nezināma sieviete vārdā Jekaterina Ņikuļina. Iepriekš par Ņikuļinu nekas nebija zināms, savukārt uzņēmējdarbības datu bāzes rāda - pirms pārņemt miljonus vērtas kompānijas viņa ar biznesu tikpat kā nenodarbojās.

"de facto" noskaidroja, ka Jekaterina Ņikuļina ir sportista Iļjas Ņikuļina sieva. Ņikuļins spēlēja Krievijas izlasē, KHL klubos Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo". Ar Martinsonu viņš esot pazīstams vismaz kopš 2011. gada un portāls LSM ziņojis – abiem tolaik piederēja daļas Maltas ofšorā, kas stāvēja aiz ātro kredītu giganta "4finance".

LTV secina, ka starp Martinsonu un Ņikuļinu joprojām pastāv draudzīgas attiecības. Raidījums abus biedrus nofilmēja brīdi, kad Ņikuļins apciemoja māju Jūrmalā, kas pieder Martinsona ģimenei, un abi kopā devās agrā rīta skrējienā.

Martinsons bija nerunīgs un uz "de facto" jautājumiem neatbildēja, savukārt Ņikulins gan apliecināja, ka viņa sieva pārņēma būvniecības biznesus. Uz jautājumu, vai tas tika darīts paša Martinsona uzdevumā un vai Martinsons tās joprojām vada, Ņikuļins atbildēja "Nē, es!"

Raidījums atgādina, ka Martinsons ir apsūdzēts par kukuļošanu Latvijas bankas prezidenta Ilmāra Rimševiča lietā, turēts aizdomās "Rīgas Satiksmes" iepirkumu lietā un ir viens no "būvnieku karteļa" lietas figurantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!