Foto: EPA/LETA
Floridas evaņģēlistu mācītājs Terijs Džonss ceturtdien atteicās atvainoties par izteiktajiem draudiem dedzināt Korānu un atkārtoti apgalvoja, ka radikālais islāms ir "destruktīva" reliģija.

Džonss, kurš pagājušajā nedēļā izraisīja starptautisku sašutuma vilni ar saviem draudiem sarīkot Korāna dedzināšanas akciju, pieminot 11.septembra uzbrukumu gadadienu, atzina, ka viņa baznīca negrasās atvainoties.

Pēc viņa teiktā, Pasaules Evaņģēlistu alianse (WEA) lūgusi viņu nožēlot priekšlikumu rīkot "Starptautisko Korāna dedzināšanas dienu".

"Mums nav aicinājuma no Dieva nožēlot. Tāpēc mēs negatavojamies to darīt un nenožēlosim savu iestāšanos par evaņģēliju," teikts Džonsa īsā paziņojumā presei.

WEA, kas pārstāv baznīcas 128 valstīs un 420 miljonus evaņģēlistu visā pasaulē, paziņojusi, ka tā "ar skumjām uzņēmusi" Džonsa atbildi. "Atvainošanās būtu mazinājusi nepieņemamo vardarbību, ko viņa rīcība izraisīja dažviet pasaulē," teikts aģentūrai AFP nosūtītajā alianses paziņojumā.

Sestdien intervijā Džonss paziņoja, ka viņa mazā baznīca atteikusies no plāniem sadedzināt aptuveni 200 Korāna eksemplāru, un ceturtdien norādīja, ka viņa grupa nav pārkāpusi nevienu likumu.

"Mēs pat neesam dedzinājuši Korānu, taču pasaulē tomēr izcēlās vardarbība. Šī ir radikālā islāma seja - vardarbība un baiļu sēšana," uzskata garīdznieks.

Džonss arī kritizēja kristīgās baznīcas ASV un pasaulē, sakot, ka tām "pietrūkst drosmes iestāties par kristietību. Tā vietā tās klanās politiskajai varai un valstu viltus doktrīnām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!