Foto: Shutterstock

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) ceturtdienas, 26. marta, sākumā apkopotā informācija liecina, ka saistībā ar situāciju, ko ietekmējis vīrusa "Covid-19" izplatības apdraudējums pasaulē un valstī, NVA līdz 26. martam ir saņēmusi 15 uzņēmumu paziņojumus par kolektīvo atlaišanu.

Saņemtajos 15 paziņojumos kopējais atlaižamo darbinieku skaits ir 2867.

Uzņēmumi darbojas šādās nozarēs: transports un uzglabāšana, izmitināšana un ēdināšana, tirdzniecība, apstrādes rūpniecība, ūdens apgāde, atkritumu apsaimniekošana u.c. Jau iepriekš NVA direktora vietniece Kristīne Stašāne norādīja, ka kolektīvās atlaišanas līderi ir transporta un ēdināšanas nozare, kā arī tiem pirmdien pievienojās azartspēļu jomā strādājošie.

Ceturtdien ​​NVA reģistrēto bezdarbnieku skaits sasniedzis 60 390. Iepriekšējās nedēļas laikā reģistrēts pieaugums par 1 047 personām. Salīdzinājumam, uz šī gada 1. martu NVA uzskaitē bija 58 247 reģistrēto bezdarbnieku un darba meklētāju.

Uz šo brīdi NVA reģistrētais vakanču skaits ir 28 041. Salīdzinot ar 1. martu, vakanču skaits samazinājies par 2709. Vienlaikus NVA norāda, ka martā reģistrētas arī 6187 jaunas vakances.

Ir zināms, ka NVA iesniegts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" prasījums par kolektīvās atlaišanas uzsākšanu 2020. gada 14. aprīlī. Kopā prasīts atlaist "airBaltic" uzņēmumā – 260 darbiniekus (210 stjuartus un 50 "citu profesiju pārstāvjus"), kā arī "Aviation Crew Resources" ("airBaltic" meitas uzņēmumu, caur kuru nodarbina pilotus) – paredzēts atlaist 140 no 407 pilotiem.

Jau vēstīts, ka līdz 16. martam apkopotā informācija liecināja, ka saistībā ar situāciju, ko ietekmējis vīrusa "Covid-19" izplatības apdraudējums pasaulē un valstī, NVA saņēmusi trīs uzņēmumu paziņojumus par kolektīvo atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!