Foto: stock.xchng

Marta beigās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datu bāzē bija vairāk nekā 18 tūkstoši brīvu aktuālo darba vietu. Nozares, kurās pašlaik visvairāk meklē darbiniekus ir būvniecība, apstrādes rūpniecība, kā arī transports un uzglabāšana, "Delfi Bizness" skaidroja NVA.

NVA pieejamie dati liecina, ka visvairāk pieejamo vakanču ir Rīgas reģionā, tam seko Vidzemes un Kurzemes reģions, bet mazāk jaunu vakanču pieteikts Zemgales un Latgales reģionā.

Ja salīdzina ar šī gada janvāri un februāri, martā NVA pieteiktas daudz vairāk jaunu brīvo darba vietu - attiecīgi janvārī 5159, februārī 4714 un martā 8953. Visvairāk iespēju darba meklētājiem ir Rīgas reģionā, kur martā pieteiktas 5016 brīvas darba vietas, Liepājā - 550 jaunas vakances, Siguldā - 396 vakances, un Daugavpilī, kur ar NVA palīdzību tiek meklēti 302 darbinieki.

Augstas kvalifikācijas profesijās pēc NVA datiem vispieprasītākie ir programmētāji (134 aktuālās vakances), pārdošanas speciālisti (85 vakances) un kārtībnieki iekšlietu jomā (70 vakances). Vidējas kvalifikācijas profesijās visvairāk tiek meklēti kravas auto vadītāji - pirmajā gada ceturksnī NVA pieteiktas gandrīz 2000 vakances, tāpat šajā laika posmā meklēti 506 santehniķi un 491 mehāniķis. Zemas kvalifikācijas profesijās pieprasītākie ir palīgstrādnieki (1390 vakances), būvstrādnieki (765 vakances) un kūdras ieguves palīgstrādnieki (501 vakance). Dati norādīti par aktuālajām vakancēm 2021. gada pirmajā ceturksnī.


Latvijā martā bija 74232 reģistrēti bezdarbnieki. Reģistrētais bezdarba līmenis martā bija 8,2%.

Jāatgādina, ka Nodarbinātības valsts aģentūra turpina apmācīt darba devējiem vajadzīgos darbiniekus pasākumos "Apmācība pie darba devēja" (Praktiskā apmācība) un "Apmācība pēc darba devēja pieprasījuma", kas tiek īstenoti Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Atbalsts bezdarbnieku izglītībai" ietvaros. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!