Foto: Publicitātes foto
18. februārī Mārupē svinīgi atklāta novada "Tūrisma informācijas un amatu māja", kura sekmēs tūrisma attīstību visā Pierīgā.

To plānots attīstīt un veidot kā vietu, kurā popularizēt vietējos tūrisma pakalpojumu sniedzējus un galamērķus, kā arī mājražotājus, amatniekus un māksliniekus, sniedzot apmeklētājiem iespējas iegādāties to darinājumus, piedalīties meistarklasēs, tematiskos tirdziņos un citās aktivitātēs. Papildus plānotajām aktivitātēm un ēkā izvietotajiem izstrādājumiem šobrīd top arī jauns novada meistaru buklets.

Darbs pie novada tūrisma nozares atbalsta sākts 2014.gadā, stāsta Mārupes novada pašvaldības Sabiedrības iesaistes un mārketinga nodaļas vadītāja Elīna Brigmane. Pēc novadu apvienošanās Mārupes novada tūrisma piedāvājums kļuvis bagātāks gan ar apskates un atpūtas objektiem, gan ar meistaru darinājumiem.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence atgādina, ka Mārupes novadam kopš pagājušā gada nogales ir arī sava mobilā aplikācija. Kopā ar šo jauno komunikācijas instrumentu "Tūrisma informācijas un amatu māja" palīdzēs veicināt tūrisma attīstību ne tikai Mārupē, bet Pierīgā kopumā.

Idejas realizācijai no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Mārupes novada pašvaldība ir piesaistījusi 48 500 eiro divu projektu ietvaros. Projektu pieteikumi guvuši atbalstu vietējās rīcības grupas biedrības "Pierīgas partnerība" sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015.-2020. gadam izsludinātajās projektu pieteikumu iesniegšanas kārtās. Būvdarbus veikusi SIA "Armostil".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!