Foto: F64

Mārupē no 1.septembra par siltumenerģiju būs jāmaksā 73,35 eiro par megavatstundu (MWh), aģentūru informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Savukārt no nākamā gada 1.oktobra siltumenerģijas tarifs būs 68 eiro par MWh.

SPRK skaidroja, ka siltumenerģijas tarifa pieaugums ir saistīts ar dabasgāzes cenas palielinājumu. Dabasgāzes tirgū jau kopš šī gada janvāra ir vērojams straujš cenas kāpums. Pašlaik dabasgāzes cenas sasniegušas vēsturiski augstāko cenu līmeni - vairāk nekā 45 eiro par MWh -, kopš dabasgāzes tirgus atvēršanas 2017.gadā. Patlaban visās Eiropas valstu biržās - Vācijā, Nīderlandē, Beļģijā un citviet dabasgāzes cenas ir pieaugušas piecas reizes.

Līdz ar to dabasgāzes tirgus situācijas rezultātā, kurināmā izmaksas komersantam SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" pieaugušas par 65%.

Regulatorā atzīmēja, ka "Mārupes komunālie pakalpojumi" ir piešķirta atļauja pašai noteikt siltumenerģijas tarifus, ja mainās kurināmā cena. Tas nozīmē, ja kurināmā cena nākotnē būs zemāka par to, kas iekļauta piemērotajā tarifā, "Mārupes komunālie pakalpojumi" būs jānosaka zemāks tarifs.

Noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu "Mārupes komunālie pakalpojumi" iesniedza SPRK šā gada 29.jūlijā. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", kompānija "Mārupes komunālie pakalpojumi" reģistrēti 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 10,545 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 2,66 miljoni eiro, bet ienākumi bija 8724 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!