Foto: Publicitātes foto

SIA "Mārupes Siltumnīcas" ar bankas ''Citadele'' finansējumu 707 000 eiro apmērā plāno modernizēt dārzeņu ražošanas infrastruktūru un ieviest jaunas audzēšanas tehnoloģijas, informēja "Citadeles" padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Prauliņa.

Saskaņā ar bankas sniegto informāciju "Mārupes Siltumnīcas" modernizēs ražošanas infrastruktūru, lai dārzeņiem augšanas procesā nodrošinātu labāku tīra ūdens apgādi, siltumu un gaismu. Audzēšanai nepieciešamo ūdens daudzumu nodrošinās, izveidojot divus jaunus ūdens urbumus un uzstādot ūdens attīrīšanas sistēmas, savukārt siltuma un ogļskābās gāzes ražošanai uzstādīs koģenerācijas iekārtu ar nepieciešamo infrastruktūru.

"Pēdējos divos gados uzņēmums nav veicis būtiskas investīcijas vai ieviesis jaunumus, tāpēc šogad plānojam gan maksimāli izmantot jau esošās iespējas, gan arī ieviest jaunas produkcijas audzēšanas tehnoloģijas. Investīcijas nodrošinās dārzeņu audzēšanai labvēlīgākus apstākļus, kā arī samazinās riskus, kas saistīti ar audzēšanai būtisku resursu, piemēram, tīra ūdens, siltuma un gaismas nepieciešamību," pastāstīja "Mārupes Siltumnīcu" līdzīpašniece Kristīne Brunovska.

"Šis ir lielisks piemērs, kā vietējais dārzeņu ražotājs, ieguldot bankas finansējumu attīstībā un ražošanas modernizācijā, ceļ produktivitāti un konkurētspēju," pauda ''Citadeles'' valdes locekle Santa Purgaile.

Uzņēmums "Mārupes Siltumnīcas" dibināts 2008. gadā un ir SIA "Sabiedrības Mārupe" meitas sabiedrība. Uzņēmums nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu segtajās platībās. Lai nodrošinātu produkcijas realizāciju, uzņēmums no 2008. gada nogales ir KS "Baltijas dārzeņi" biedrs.
Saskaņā ar "Citadeles" sniegto informāciju 2018. gadā 8,6 hektāru platībā tika izaudzētas 4776 tonnas gurķu un tomātu. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija lēšams 9 968 721 eiro apmērā. 2018. gadā sabiedrībā tika nodarbināti 123 darbinieki.

''Citadele'' akcionāri ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un starptautiska investoru grupa. ''Citadeles'' koncerns tiek pārvaldīts no Latvijas ar meitas uzņēmumiem un filiālēm Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. Banka nodrošina norēķinus un karšu maksājumus, aizdevumus, noguldījumu, ieguldījumu, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus, kā arī virkni citu produktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!