Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Tesla Inc." vadītājs Īlons Masks (Elon Muks) pārdevis elektrisko automobiļu ražotāja "Tesla" akcijas 6,9 miljardus ASV dolāru vērtībā, ziņo "Reuters".

Iegūtie līdzekļi varētu tikt izmantoti potenciālajam "Twitter" darījumam, ja viņš zaudēšot juridiskajās cīņās ar šo sociālo mediju platformu.

Ja gadījumā viņam nāksies vienoties ar "Twitter", svarīgi izvairīties no "Tesla" akciju piespiedu pārdošanas, viņš skaidrojis savā ierakstā "Twitter".

"Delfi Bizness" jau ziņoja, ka jūlijā šī mikroblogošanas vietne iesūdzēja ASV tiesā Īlonu Masku, apsūdzot viņu "Twitter" iegādes līguma laušanā un nosaucot viņa stratēģiju par "liekulības paraugu". ASV Delavēras štatā ierosinātajā lietā "Twitter" aicina tiesu likt Maskam pabeigt "Twitter" iegādi par 44 miljardiem ASV dolāru, uzsverot, ka nekāda finansiāla kompensācija nevar labot ļaunumu, ko viņš nodarījis šim uzņēmumam.

Laikā no 5. Līdz 9. augustam Masks ir pārdevis aptuveni 7,92 miljonus uzņēmuma "Tesla" akciju. Tādējādi šobrīd, pēc 'Reuters" aprēķiniem, viņam pieder 155,04 miljoni šā ražotāja akciju jeb nedaudz mazāk nekā 15% uzņēmuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!