Foto: F64

Bijušais politiķis Anrijs Matīss, kurš vairākus mēnešus vadīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu valdi, aprīļa sākumā atgriezies AS "BB Partneris" padomes priekšsēdētāja amatā, ko viņš ieņēma arī pirms spēku izmēģināšanas Rīgas domes kapitālsabiedrības vadīšanā.

"BB Partneris" padomes priekšsēdētāja amatu Matīss ieņēma no 2018. gada 14. novembra līdz 2019. gada 10. janvārim. Īsi pirms amata atstāšanas Matīss, kurš 13. Saeimas vēlēšanās no "Saskaņas" kandidēja kā potenciālais ēnu kabineta satiksmes ministrs, uzņēmās korupcijas skandālā ierautās "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes vadību.

Pašvaldības kapitālsabiedrību Matīss vadīja līdz šā gada 7. martam. Amatu viņš nolēma pamest, jo nav jutis Rīgas domes vadības atbalstu pārmaiņu ieviešanai uzņēmumā. Lai gan sākotnēji akcionārs paudis atbalstu pārmaiņām, pēc Nila Ušakova (S) paziņojuma par kandidēšanu Eiropas Parlamenta vēlēšanās pretimnākšana pagaisusi.

2000. gadā dibinātā AS "BB Partneris" nodarbojas ar juridisko pakalpojumu un konsultāciju sniegšanu, projektu vadību un administrēšanu, lasāms uzņēmuma mājaslapā. "BB Partneris" organizē apmācības, palīdz darbībās ar nekustamo īpašumu, kā arī sniedz biznesa vadības konsultācijas.

2017. gadā "BB Partneris" apgrozīja 488 572 eiro, nopelnot 81 321 eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir 1972. gadā dzimušais Jānis Bole. Viņš ir patiesais labuma guvējs arī SIA "Karlo transports", SIA "Green Fleet Services" un SIA "KEJ".

"BB Partneris" padomē kopā ar Matīsu strādā arī 1995. gadā dzimušais Kārlis Bole un 1943. gadā dzimusī Ilze Bole. Bet uzņēmuma valdē kopā ar īpašnieku Jāni Boli strādā 1975. gadā dzimusī Līga Erca.

Matīsa interviju raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!