Ne Satiksmes ministrija, ne valdība vēl nav izskatījusi jautājumu par finanšu investora piesaisti aviosabiedrībai "airBaltic", tādēļ "Prudentia" paziņojums par investora atrašanu, darījuma summu un to, ka valsts varētu palielināt arī savu ieguldījumu aviosabiedrībā, ir pārsteidzīgs, LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

"Mēs neesam tik izmisuši, ka "airBaltic" jāpārdod jebkuram par jebkuru cenu," pārliecināts Matīss.

Patlaban potenciālais investors vēl tiek pārbaudīts. Tas ir uzņēmējs no Vācijas, informēja ministrs. Viņš atzina, ka esot atsevišķi fakti, kas nav glaimojoši šim uzņēmējam, viņš informēja LNT raidījumā "900 sekundes".

Savukārt Latvijas valsts aviosabiedrībā jau ir ieguldījusi 100 miljonus eiro, tādēļ, lemjot par papildu investīcijām, jāvērtē, cik lielus līdzekļus gatavs ieguldīt jaunais investors un kāda ir tā stratēģija.

Kā vēstīts, investora meklēšanā piesaistītā konsultāciju uzņēmuma "Prudentia" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš aģentūrai LETA sacījis, ka izdevies piesaistīt finanšu investoru no Rietumeiropas, kas ir gatavs investēt lidsabiedrībā aptuveni 50 miljonus eiro un jau ir parakstīts nodomu protokols, bet līgums varētu tikt parakstīts trīs nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!