Foto: LETA

Veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" atsācis vakar pārtraukto tirdzniecību ar zivju pārstrādes uzņēmuma SIA "Zilā lagūna" produkciju, informēja veikalu pārstāvji.

"No Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) saņemot atzinumu, ka ražotnē higiēnas prasību pārkāpumi nav atklāti un Latvijā tirgotā "Zilās lagūnas'' produkcija cilvēka veselībai kaitējumu nerada, no šodienas visos "Maximas'' veikalos esam atsākuši preču zīmes "Latis'' zivju produkcijas tirdzniecību," norādīja "Maximas" pārstāvis Ivars Andiņš.

Tikmēr "Rimi" un "Supernetto" pagaidām vakar pārtraukto tirdzniecību ar minēto produkciju vēl neatjauno, gaidot oficiālu paziņojumu PVD mājaslapā, informēja veikalu pārstāve Laura Podskočija.

"Kamēr neesam redzējuši oficiālu informāciju dienesta mājaslapā, vēl nogaidīsim," sacīja veikala pārstāve.

Kā ziņots, ASV pārtikas uzraudzības dienesti Ņujorkas pavalstī iepriekšējās dienās atsaukuši no tirdzniecības vairākus produkcijas veidus, ko ražojusi "Zilā lagūna", jo zivju produkcijā atklāta baktērija "listeria monocytogenes". Šīs baktērijas izraisītie simptomi atgādina gripu un ir īpaši bīstami grūtniecēm un cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu. No pārdošanas atsaukti siļķes filejas konservi "Antalja", siļķes fileja garšvielās, siļķes fileja "Matjē", "Forelka", kā arī laša filejas gabaliņu konservi. Visi ražojumi ASV tirgoti ar zīmolu "Latis".

Savukārt uzņēmuma laboratorijas vadītāja Nadežda Uļceva iepriekš "Nozare.lv" sacīja, ka baktēriju daudzums, kas atklāts uz ASV eksportētajos SIA "Zilā lagūna" konservos, ir bijis pieļaujams saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) standartiem. Savukārt problēmas ASV radušās šajā valstī noteikto stingrāko normu dēļ.

Tikmēr PVD vakar veica pārbaudi "Zilajā lagūnā" un higiēnas prasību pārkāpumus nekonstatēja.

"Zilās lagūnas" apgrozījums pērn bija 14,83 miljoni latu, kas ir par 64% vairāk nekā iepriekšējā gadā apgrozītie 9,03 miljoni latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa augusi par 68% - no 118 774 latiem 2011.gadā līdz 200 392 latiem pērn. Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka peļņa tiks izlietota tālākai ražošanas attīstībai.

"Zilā lagūna" dibināta 1997.gadā Daugavpils novada Kalkūnu pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 812 583 lati.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 89,11% ir Mihails Kaidanovs, savukārt 10,89% kapitāldaļu pieder Igoram Širšonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!