Foto: Publicitātes foto

"Maxima Latvija" ieviesusi jaunu iepirkšanās veidu "Scan&go" jeb "Skenē pats", kas sniedz iespēju preci skenēt "Maxima" mobilajā lietotnē, produktus liekot savā vai veikalā iegādātā maisiņā, un gala rezultātā par precēm norēķinoties īpašā apmaksas zonā, produktus neizņemot no maisiņa.

Kopējās investīcijas veido 150 tūkstošus eiro, un pakalpojums pašlaik pieejams "Maxima XXX" veikalā t/c "Akropole".

"Covid-19 ietekmē šo gadu varam dēvēt par digitalizācijas evolūciju jeb laiku, kad jau papildus esošajiem digitālajiem risinājumiem, piemēram, mākslīgais intelekts plauktu piepildījuma uzraudzībai, elektroniskās cenu zīmes, arvien vairāk digitālu ekrānu veikalos, jaunas pašapkalpošanās kases, mobilā lietotne ar maksājuma iespējām, sprinta ātrumā ieviešam jaunus risinājumus. "Skenē pats" risinājums ar atsevišķu norēķinu zonu nodrošina bezkontakta iepirkšanos, kas īpaši būtiski šajos pandēmijas apstākļos," stāsta "Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins.

Troicins informē, ka šobrīd šāds pakalpojums ir pieejams vienā veikalā, lai gan šādu vēl drošāku norēķinu pakalpojumu mazumtirgotājs būtu gatavs ieviest operatīvi arī citos "Maxima" veikalos.

"Tam nepieciešamas papildu izmaiņas kases sistēmās un, ja Valsts ieņēmumu dienesta pārraudzītais regulējums būtu elastīgs, sniedzot iespēju ātrāk ieviest jaunus pakalpojumus mūsu klientiem, iepirkšanos būtu iespējams padarīt vēl drošāku. Tāpēc esam iesaistījušies aktīvā dialogā ar likumdevējiem un atbildīgajām iestādēm, lai uz pandēmijas laiku panāktu pagaidu noregulējumu. Pašreizējā situācijā tas būtu vēl viens svarīgs risinājums, kā nodrošināt ērtu un drošu iepirkšanos," skaidro Troicins.

"Maxima" lietotne ir pieejama gan Android, gan iOS, gan "Huawei" operētājsistēmām. Esošajiem lietotājiem jāatjauno aplikācija savā aplikāciju veikalā gadījumā, ja neuzrādās funkcija "Skenē pats".

Papildus jaunajai funkcijai "Skenē pats", "Maxima" mobilās lietotnes lietotāji varēs sekot līdzi savam iepirkumu groza lielumam, pārbaudīt preču cenu, pārskatīt aktuālos akciju piedāvājumus, izmantot virtuālo "Paldies" karti, kā arī atrast tuvāko "Maxima" veikalu. Norēķinu zonā būs pieejams arī konsultanta atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!