Foto: Publicitātes foto

Mazumtirgotāji "Maxima Latvija", "Rimi" un "Elvi", reaģējot uz ziņām medijos par viena no sadarbības partneriem SIA "Adugs" pārkāpumiem, apturējusi sadarbību ar šo uzņēmumu, informē uzņēmumu pārstāvji.

"Medijos izskanējusī informācija liecina, ka Valsts policija aizdomās par cilvēku tirdzniecību uzņēmumā ir aizturējusi un tiesa apcietinājusi konditorejas izstrādājumu ražotāja valdes priekšsēdētāju," norāda kompānijas pārstāvji.

"Uzņēmuma "Maxima Latvija" pamatvērtība ir godprātīga un caurspīdīga uzņēmējdarbība, jebkāda cita veida uzņēmējdarbības prakse, ētikas un cilvēktiesību pārkāpumi mums ir pilnībā nepieņemami. "Maxima Latvija" ir nekavējoties reaģējusi un apturējusi sadarbību ar SIA "Adugs" līdz turpmākai apstākļu noskaidrošanai, kad tiks saņemts oficiāls skaidrojums no valsts atbildīgajām institūcijām un piegādātāja par notikušo, " uzsver "Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins.

Arī "Rimi" no šī gada 20. novembra pārtrauc iegādāties produktus visās Baltijas valstīs no konditorejas produktu ražotāja "Adugs", informē "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

""Rimi" ir ļoti stingra nostāja korporatīvās atbildības jautājumos. Jau vairākus gadus slēdzot iepirkuma līgumus ar piegādātājiem, papildina tos ar pielikumu par ilgtspēju, kas nosaka, kādas vadlīnijas jāievēro kvalitātes, vides, veselības un sociālās atbildības jomā. Balstoties uz publiski izskanējušo informāciju par izvirzītajām apsūdzībām, kā sociāli atbildīgs uzņēmums, Rimi no šodienas pārtrauc iepirkt "Adugs" produkciju," uzsver "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

"Visi uzņēmumā iepirktie produkti tiek rūpīgi pārbaudīti, lai nodrošinātu, ka tie atbilst Rimi iekšējām pamatnostādnēm par ilgtspējas aspektiem. Tādēļ rūpīgi vērtējam arī savu piegādātāju biznesa principus un apņemšanos būt atbildīgiem dažādos ilgtspējas aspektos," norāda Turlais.

"Rimi" neuzsāks jaunas akcijas jau piegādātajiem "Adugs" produktiem, un šajā laikā ar piegādātāju netiks slēgti jauni līgumi. Līdz šim iepirktā "Adugs" produkcija tiks iztirgota, lai novērstu pārtikas atkritumu rašanos.

Tā kā zīmols "Adugs" Latvijā ir pazīstams jau daudzus gadus un šī ražotāja preces ir pircēju iecienītas, nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības veikalu tīkla "Elvi" piedāvājumā līdz šim ir bijuši SIA "Adugs" ražotie cepumi, ko "Elvi" tīkla vajadzībām ir iepircis no izplatītāja, nesadarbojoties tieši ar pašu ražotāju, stāsta SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

"Valsts policijas publiskotā informācija par šī ražotāja darba metodēm, protams, ir šokējoša – turklāt tā ir ne vien cilvēciski nepieņemama, bet arī norāda uz būtisku konkurences kropļošanu, tāpēc veikalu tīkls "Elvi" šodien bloķē šī ražotāja produkcijas piegādes un pēc veikalos esošo atlikumu izpārdošanas "Adugs" produkciju pircējiem vairs nepiedāvās," uzsver Vārtukapteine.

Arī veikalu tīkls "top!" ir lēmis neveikt jaunus SIA "Adugs" produkcijas pasūtījumus līdz tālākajai informācijai un apstākļu noskaidrošanai no valsts atbildīgajām tiesību sargājošām
institūcijām, informē veikalu tīklā "top!" valdes locekle Ilze Priedīte.

Vietējo uzņēmumu apvienības "Latvian Retail Management" mazumtirdzniecības tīklu "Citro" un "Eldo" sortimentā tiek piedāvāta konditorejas uzņēmuma "Adugs Production" produkcija, stāsta SIA "Latvian Retail Management" komercdirektors Edijs Bergmanis.

Saistībā ar valsts policijas publiskoto informāciju par konditorejas uzņēmuma negodprātīgu rīcību un cilvēktiesību pārkāpumiem, "Latvian Retail Management" uzņēmumu apvienības partneri vienojušies apturēt sadarbību ar konditorejas uzņēmumu līdz turpmākai situācijas un lietas apstākļu noskaidrošanai.

"Latvian Retail Management" kategoriski iestājas pret šāda veida negodprātīgu uzņēmuma rīcību un to stingri nosoda. Vienlaikus uzņēmumu apvienības partneri paļaujas uz operatīvu un efektīvu valsts policijas darbību, noskaidrojot konkrētās lietas apstākļus, norāda Bergmanis.

Jau ziņots, ka, aizdomās par cilvēku tirdzniecību Latgales konditorejas uzņēmumā Valsts policija (VP) aizturējusi un tiesa apcietinājusi uzņēmēju Jāzepu Zukulu, kurš ir konditorejas izstrādājumu ražotāja "Adugs" valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!