Foto: Publicitātes foto

No 2014.gada 3. jūnija "Maxima Grupe", kas pārrauga mazumtirdzniecības uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā, būs jauna vadītāja Neringa Janavičiūte. Viņa nomainīs pašreizējo ģenerāldirektoru Mindaugu Bagdonaviču, kurš šajā amatā bija kopš 2008.gada, portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

2014.gada aprīlī Bagdonavičs kļuva par "Maxima Grupe" holdinga kompānijas "Vilniaus prekyba" valdes priekšsēdētāju. Viņš turpinās darbu šajā amatā, kā arī būs atbildīgs par "Akropolis" grupas kompāniju darbību. Tāpat viņš arī koordinēs mazumtirdzniecības biznesa attīstību Spānijā.

"Ņemot vērā kompānijas ilgtermiņa stratēģiju, mēs esam nolēmuši labāk definēt uzņēmuma darbību, atbildības un prioritātes," norāda Bagdonavičs.

Janavičiūte pirms tam strādājusi "Vilniaus prekyba" uzņēmumos kopš 1994. gada, sākot savu karjeru kā tirdzniecības vadītāja. "Esmu pateicīga par man izrādīto uzticību un esmu gatava tālāk sekmēt uzņēmuma panākumus. Mani galvenie mērķi ir turpināt iesākto grupas uzņēmumu izaugsmi, stiprināt to iekšējo kompetenci, vadību, reputāciju un sasniegt "Maxima Grupe"stratēģiskos mērķus," saka Janavičiūte.

"Maxima Grupe" tika izveidota 2007. gadā. Tā ir kompānija, kas pārrauga mazumtirdzniecības uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā. Visos uzņēmumos un darbības valstīs uzņēmums nodarbina vairāk kā 30 tūkstošus cilvēku. 2013. gadā uzņēmuma konsolidētais apgrozījums palielinājās par 5,9% un sastādīja 2,519 miljardus eiro bez PVN.

Jau vēstīts, ka pērnā gada novembrī zem "Maxima" drupām Zolitūdē dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Tā atzīta par lielāko traģēdiju Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!