Foto: Itar-Tass/Scanpix
Šā gada oktobrī, salīdzinot ar pērnā gada oktobri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājies par 4,9%, kas nozīmē, ka apgrozījuma kāpums pēc vairākus mēnešus gāztajiem rekordiem ir apstājies, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pārtikas preču grupā pieaugums gada griezumā bijis par 2,6%, bet nepārtikas preču tirdzniecībā pārdošanas apjomi palielinājušies par 6%. Neieskaitot auto degvielas mazumtirdzniecību, apjoma pieaugums šajā preču grupā bijis par 10,6%.

Šā gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājies par 2,9%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos tas krities par 4,4%, bet pārtikas preču pārdošanas apjomi palikuši nemainīgi.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi (% pret 2005. gada vidējo mēneša apgrozījumu, salīdzināmās cenās)

Jau vēstīts, ka šā gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājies par 8,1% un tas ir lielākais kāpums šogad, bet salīdzinājumā ar 2.ceturksni, 3.ceturksnī pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, tas pieaudzis par 5,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!