Šā gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājies par 8,1% un tas ir lielākais kāpums šogad, bet salīdzinājumā ar 2.ceturksni, 3.ceturksnī pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, tas pieaudzis par 5,7%.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka gada griezumā pārtikas preču grupā pieaugums bijis par 2,5%, bet nepārtikas preču tirdzniecībā pārdošanas apjomi palielinājušies par 10,7%, neieskaitot auto degvielas mazumtirdzniecību, apjoma pieaugums šajā preču grupā bijis par 16,5%.

3.ceturksnī mazumtirdzniecības apgrozījums pārtikas preču tirdzniecības uzņēmumos audzis par 4%, bet nepārtikas – par 6,5%.

Savukārt septembrī, salīdzinot ar augustu, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pieaudzis par 0,9%. Septembrī apgrozījums pārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos palielinājies par 0,2%, bet nepārtikas preču pārdošanas apjomi pieauguši par 1,3 %.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi
(% pret 2005. gada vidējo mēneša apgrozījumu, salīdzināmās cenās)

Salīdzinot ar pagājušā gada 3.ceturksni, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, apgrozījums palielinājies par 7,5%. Par 2,5% pieaudzis pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms. Savukārt nepārtikas preču tirdzniecība palielinājusies 10,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma pārmaiņas
(% pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, salīdzināmās cenās, kalendāri izlīdzināti dati)

Jau vēstīts, ka pēc "Eurostat" datiem Latvijas mazumtirdzniecībā augustā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn bijis trešais straujākais kāpums Eiropas Savienībā (ES).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!