Pēc aprīlī piedzīvotā krituma šogad maijā, salīdzinot ar aprīli, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 2,1%. Bet gada laikā pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 7,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Mēneša laikā pārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos apgrozījums pieauga par 3,1%, bet nepārtikas preču - par 1,6%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada maijā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 7,6%.

Šā gada maijā, salīdzinot ar 2011.gada maiju, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 7,4%.

Pārtikas preču grupā pieaugums gada laikā bija 4,9%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjomi palielinājās par 8,6%, tajā skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība – par 3,3%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi pieauga par 8,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma pārmaiņas
(% pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, salīdzināmās cenās, kalendāri izlīdzināti dati)


Jau ziņots, ka aprīlī, salīdzinot ar martu, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājās par 2,1%, un arī apgrozījuma kāpums, salīdzinot ar situāciju pirms gada, kļuva lēnāks. Salīdzinot ar 2011.gada aprīli pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 7,8%.

Martā, salīdzinot ar iepriekšējā gada martu, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 10%. Pārtikas preču grupā pieaugums bija 3,2%, bet nepārtikas - 13,7% apmērā, neieskaitot auto degvielas mazumtirdzniecību. Apjoma pieaugums šajā preču grupā bijis 16,2% apmērā. Februārī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 10%.

Pēc ievērojama krituma 2009. un 2010.gados, pērn visa gada laikā mazumtirdzniecības apgrozījums salīdzināmās cenās, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis par 4,6%, tajā skaitā, pārtikas preču tirdzniecības uzņēmumos gada laikā tas pieaudzis par 1,3%, bet nepārtikas - par 6,2%.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!