Foto: Reuters/Scanpix

Maltā bāzētā uzņēmumu grupa "Premier Capital", kas ir "McDonald's" attīstības licences turētājs sešos Eiropas tirgos, 2019. gadā sasniedza 28 miljonu eiro peļņu pirms nodokļu nomaksas. Tas ir pieaugums pret 2018. gada rādītājiem, kad uzņēmuma peļņa bija 23 miljoni eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Grupas apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 16,2%, ieņēmumiem sasniedzot 341 miljonus eiro. "Premier Capital" apkalpoja kopumā 131 miljonu viesu, kas ir par 11 miljoniem vairāk nekā 2018. gadā, tādējādi sasniedzot jaunu apkalpoto viesu skaita rekordu.

2019. gadā uzņēmums piedzīvoja strauju izaugsmi visos tirgos. Visstraujākā izaugsme bija Grieķijā ar +23,4% pieaugumu pret 2018. gadu, kam seko Rumānija (+18,7%), Latvija (+12,2%), Lietuva (+10,2%), Igaunija (+8,2%) un Malta (+7,6%). "Premier Capital" restorānu tīklu pagājušajā gadā papildināja 12 jauni restorāni: septiņi Rumānijā, viens Latvijā, viens Lietuvā un trīs Grieķijā, bet divi restorāni tika slēgti.

2020. gada plānus un prognozes ir ietekmējusi Covid-19 pandēmija. Uzņēmuma darbība pēdējo nedēļu laikā tika ierobežota saskaņā ar veselības institūciju un valdības norādījumiem. Dažos no mūsu sešiem darbības tirgiem bijām spiesti uz laiku slēgt restorānus, taču lielākā daļa turpināja apkalpot viesus, vēl vairāk rūpējoties par viesu ērtībām, sagatavojot maltītes līdzņemšanai restorānā.

Tāpat "Premier Capital" ir ieviesis stingrus izmaksu ierobežošanas pasākumus, pastāvīgi sekojot līdzi situācijas attīstībai un attiecīgi tai plānojot budžetu. Tostarp uz laiku ir apturēti kapitālieguldījumi. 2020. gada sākumā tika plānots gada laikā atvērt 12 jaunus restorānus un pašreiz šis plāns ir samazināts līdz pieciem restorāniem.

"2019. gada rezultātus nodrošināja mūsu darbinieku komandas, kas pārsniedza izvirzītos plānus, īstenojot katram tirgum atsevišķi pielāgotas biznesa izaugsmes stratēģijas," saka "Premier Capital" rīkotājdirektors Viktors Tedesko. "Tas mums ļāva 2020.gadu sākt uz pozitīvas nots un ar labām starta pozīcijām ātri pieņemt nepieciešamos lēmumus, lai iesaldētu kapitālu, stabilizētu uzņēmuma darbību un pasargātu ieņēmumus tiktāl, cik tas bija iespējams, neriskējot ar mūsu darbinieku un viesu veselību un drošību. Mūsu uzņēmuma augstākā vadības komanda rūpīgi seko līdzi notiekošajam visās biznesa vienībās, sākot ar personāldaļu līdz restorānu un piegādes ķēžu vadībai, pastāvīgi komunicējot ar darbiniekiem un nodrošinot nepieciešamo atbalstu," papildina Tedesko.

"Premier Capital" ir "McDonald's" attīstības licences turētājs Igaunijā, Grieķijā, Latvijā, Lietuvā, Maltā un Rumānijā. Pašlaik restorānu tīklā ir 156 restorāni, to skaitā vairāki "McDrive" un "McCafe".

"Premier Capital" ir Maltā bāzētās grupas "Hili Ventures" uzņēmums. "Hili Ventures" ir vairāknozaru grupa, kas ir "McDonald's" un "Apple" sadarbības partneris, un darbojas arī loģistikas, jūras un inženierzinātņu, nekustamo īpašumu, nomas, viesmīlības un tehnoloģiju jomā. "Hili Ventures" ir pārstāvēts desmit valstīs Centrālajā un Austrumeiropā, kā arī Ziemeļāfrikā, nodarbinot vairāk nekā 9400 cilvēku. "Hili Ventures" ir partneris tādiem globāliem zīmoliem kā "CMA CGM", "IBM", "Konecranes", "Lenovo", "Microsoft", "NCR", "Peterson", "Diebold Nixdorf" un citiem starptautiskiem zīmoliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!