Foto: Shutterstock
Mediju aģentūra SIA "Inspired" pērn strādāja ar 9,758 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,34% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 0,91%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījuma kritums saistīts ar lielāku globālā interneta mediju ietekmi, reklāmas tirgu un mediju pastāvīgām inovācijām pašapkalpošanas platformās, kas ļauj līdzšinējiem klientiem daļu no reklāmas investīcijām veikt pašiem, neizmantojot mediju aģentūras sniegtos mediju plānošanas un pirkšanas pakalpojumus plašā mērogā. Savukārt, neskatoties uz apgrozījumu kritumu, vadība minēja, ka pērn kompānija optimizēja uzņēmuma procesu, kas būtiski nepaaugstināja pārdošanas un administratīvās izmaksas

Vadības ziņojums liecina, ka pērn "Inspired" dažādoja klientu portfeli, samazinot atsevišķu klientu ietekmi uz uzņēmuma darbības rādītājiem, kā arī paplašināja nozaru spektru, saglabājot attiecības starp jauniegūtiem un ilggadējiem klientiem.

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2018.gadā kompānija plāno veikt dažādus pasākumus darbinieku kompetenču celšanai un klientu servisa līmeņa paaugstināšanai, lai nodrošinātu arvien konkurētspējīgāku darba vidi, kā arī spētu piesaistīt un noturēt kompānijas klientu portfelī nozīmīgākos reklāmdevējus. Tāpat "Inspired" plāno apgrozījumā sasniegt 10 miljonus eiro, bet peļņu plāno līdzvērtīgi 2017.gada iegūtās peļņas apmērā.

Mediju aģentūra SIA "Inspired" dibināts 2004.gada decembrī un tā pamatkapitāls ir 2844 eiro.

Kompānijas 70% kapitāldaļas pieder Igaunijas informāciju tehnoloģiju attīstības uzņēmumam "Sparknet Company", 15% pieder valdes loceklim Kārlim Gedrovicam, 6% katram pieder Elīnai Dīcmanei un Edmundam Bišam, bet 3% kapitāldaļas pieder mārketinga uzņēmumam "McCann WorldGroup".

2016.gadā kompānijas strādāja ar 10,095 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 35,61% un sasniedza 150 675 eiro.

"Inspired" pamatdarbība ir netradicionālas reklāmas risinājumi, pasākumu mārketings, radošo risinājumu izstrāde, zīmola integrēšana sponsorēšanas projektos, kā arī radošie tiešsaistes risinājumi, tekstu un saukļu izveide, dizains, maketēšana un reklāmas materiālu izplatīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!