Foto: F64

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu valdes loceklis Jānis Meirāns, kuru šomēnes iecēla arī SIA "Rīgas karte" valdē, jaunajā amatā strādās bez atlīdzības, informēja "Rīgas satiksme". Aleksandrs Brandavs, kurš ir Meirāna priekštecis šajā amatā, 2017. gadā "Rīgas kartes" valdē saņēma 147 740 eiro.

Meirāns arīdzan saņēmis nepieciešamās atļaujas amatu savienošanai, informēja "Rīgas satiksme".

Vēstīts, ka 9. aprīlī par "Rīgas kartes" valdes locekli iecēla "Rīgas satiksmes" pagaidu valdē strādājošo Meirānu. Uzņēmumā viņam turpmāk būs jāgādā par projektu attīstību ar "Rīgas satiksmi", tostarp pievēršoties e–talona papildināšanas mobilās lietotnes izveidei.

"Rīgas kartes" valdes locekļa amats kļuva vakants pēc tam, kad no tā atkāpās par kukuļošanu aizdomās turētais Brandavs.

"Rīgas karte" ir 2007. gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu.

Uzņēmuma akcionāri ir "Rīgas satiksme" (51%) un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent" (49%), kas agrāk bija pazīstama ar zīmolu "Xerox".

SIA "Rīgas karte" valde darbojas trīs cilvēku sastāvā, tostarp ASV/Francijas investorus "Conduent Transportation" uzņēmumā pārstāv Ēriks Morizūrs, bet "Rīgas satiksmi" – Jānis Meirāns un Pavels Tulovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!