Foto: F64

Pēdējā mēneša laikā cenas degvielas uzpildes stacijās benzīnam ir samazinātas par astoņiem centiem un dīzeļdegvielai par 11 centiem, informēja uzņēmumā "Neste Oil".

Līdzīga cenu lejupslīde ir vērojama arī citu degvielas tirgotāju DUS. Kā liecina degvielas cenu apskats, "Lukoil" DUS mēneša laikā benzīna cenas samazinājušās aptuveni par sešiem centiem, bet dīzeļdegvielai par 11 centiem, savukārt "Virši-A" benzīna cena samazinājusies par gandrīz septiņiem, bet dīzeļdegvielai par desmit centiem.

"Statoil Fuel&Retail Latvia" degvielas kategorijas vadītājs Armands Žubulis apliecināja, ka, reaģējot uz cenu izmaiņām pasaules biržās, degvielas cenas "Statoil" uzpildes stacijās kopš jūlija vidus ir samazinātas par astoņiem centiem benzīnam un desmit centiem dīzeļdegvielai, sasniedzot attiecīgi 1,164 eiro litrā un 1,044 eiro litrā.

Šobrīd zemākā cena, piemēram, "Neste Oil" DUS tīklā, "Neste Futura 95" ir 1,11 eiro, bet "Neste Futura" dīzeļdegviela pat maksā mazāk nekā vienu eiro litrā - 0,997 eiro.

Kā ziņots, naftas cenas trešdien pazeminājās un sasniedza zemāko līmeni pēdējos sešarpus gados pēc ziņām, ka palielinās ASV naftas rezerves.

ASV vieglās jēlnaftas "West Texas Intermediate" (WTI) cena septembra piegādēm trešdien tirdzniecības sesijas noslēgumā pazeminājās par 1,82 ASV dolāriem (1,64 eiro) - līdz 40,46 dolāriem (36,35 eiro) par barelu.

Savukārt Londonas "Brent" jēlnaftas cena pazeminājās par 1,65 dolāriem (1,48 eiro), sasniedzot 46,81 dolāru (42,07 eiro) par barelu.

Cenas pazeminājās pēc tam, kad ASV Enerģētikas departaments paziņoja, ka naftas rezerves palielinājušās par 2,6 miljoniem barelu nedēļā līdz 14.augustam.

Analītiķi sagaida, ka naftas cenu kritums turpināsies, jo vājināsies pieprasījums, beidzoties vasaras sezonai. Daži eksperti uzskata, ka naftas cena nokritīsies zem 40 ASV dolāriem par barelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!