Foto: DELFI
Mēnesi pēc "reanimācijas" darbu ierastajā formātā ir pārtraucis "Radio Open 101", liecina paziņojums radio mājas lapā. Daļa komandas darbu raidstacijā ir pametusi.

"Dārgie klausītāji, ir pagājis tieši mēnesis kopš Radio Open 101 atsāka savu darbību, tomēr ar nožēlu paziņojam, ka lielākā daļa no Radio Open 101 komandas ir pametusi šo projektu. Iemesli tam ir ļoti daudz, taču galvenais no tiem ir jaunā īpašnieka Vitālija Ņikitenko un viņa komandas nespēja pildīt savas saistības un vienošanos pret darbiniekiem," teikts paziņojumā.

"Paldies, ka bijāt kopā ar mums! Paldies par to, ka devāt mums otru iespēju! Paldies, ka ļāvāt mums just jūsu atbalstu! Uz tikšanos gaisā draugi! ...kaut kad, kaut kur...," vēsta lakonisks paziņojums.

Savukārt biznesa portāls "Nozare.lv" ziņo, ka "Radio Open 101" pametusi daļa komandas - rīta programmas veidotāji - Māris Žigats, Ilgvars Rukers, kā arī Dace Volfa. Rukers atklāja, ka pret viņu jaunais īpašnieks nav pildījis saistības. Radio esot ticis pārpirkts ar visām saistībām, un viņi esot vienojušies par to pildīšanu. Taču līdz noteiktajam datumam nekāda virzība neesot bijusi jūtama. Tādēļ daļa komandas radio pametusi.

Pat ja tagad vadība savas saistības izpildīšot, Rukers šajā uzņēmumā vairs neatgriezīsies, jo divu ar pusi mēnešu laikā esot pietiekami iepazinis jauno īpašnieku, viņa vadības stilu un uzskatus par biznesa veidošanu.

Jau ziņots, ka "Radio 101", kas pārstāja raidīt aprīļa beigās, jūnija sākumā ar jaunu komandu atsāka darbu ēterā kā "Radio Open 101".

Kādreizējo "Radio 101" ētera personību Toma Grēviņa, Arta Volfa un Egona Reitera vietā darba dienās strādāja cita komanda - rīta šovu no plkst.7 līdz 10 vadīja līdzšinējais "Radio 101" producents Māris Žigats un Ilgvars Rukers, no plkst.10 līdz 13 radiostacijas ēterā bija Valters Frīdenbergs, no plkst.13 līdz 16 - kādreizējā radio "SWH" un "SWH Rock" personība Dace Volfa, no plkst.16 līdz 19 programmu vadīja Ģirts Šolis, bet no plkst.19 līdz 22 - kādreizējais radio "SWH Rock" un "Star FM" dīdžejs Ilvars Jansons.

Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko "Radio 101" iegādājās "Latvijas Krājbankas" administratora "KPMG Baltic" rīkotā izsolē, kas notika šī gada 30. aprīlī.

Maija vidū radiostacija pārtrauca raidīt iepriekšējā formātā un tajā skanēja tikai mūzika. Pirms mēneša, 6. jūnijā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome uzdeva raidstacijai līdz 6. jūlijam atjaunot apraides atļaujā noteikto programmas formātu, kurā noteikta arī ziņu un orģinālraidījumu proporcija. Īsi pēc tam – 10. jūnijā kādreizējais "Radio 101" atsāka darbu kā "Radio Open 101".

20. jūnijā Rīgas Ziemeļu rajona tiesa atzina kādreizējā "Radio 101" juridiskā īpašnieka "TeleMedia centrs" programmu veidošanas pakalpojumu sniedzēja "Radio pirāti" maksātnespēju. Ar "Radio pirāti" starpniecību raidstacijā strādājošajiem dīdžejiem tika maksātas algas, maksātnespējas pieteikumā bija norādījis kādreizējais "Radio 101" darbinieks Artis Volfs.

"Radio 101" ķezas sākās pēc raidstaciju kreditējošās "Latvijas Krājbankas" kraha. Kopējās "Latvijas Krājbankas" prasījuma tiesības pret "Radio 101" kādreizējo īpašnieku "TeleMedia Centrs" sasniedz teju pusmiljonu latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!