Foto: LETA

Bezrecepšu medikamentu īpatsvaram aptieku klāstā ir pieaugoša tendence, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" teica zāļu lieltirgotavas AS "Recipe Plus" un "Mēness aptieku" tīkla īpašnieces AS "Sentor Farm aptiekas" valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis.

No aptieku klāstā esošajiem produktiem bezrecepšu medikamenti, to skaitā uztura bagātinātāji un kosmētika, patlaban veido 20%-30%. Attiecīgi recepšu zāles veido aptuveni 70%-80%.

"Runājot par uztura bagātinātājiem, jāatzīmē, ka tā ir izaugsmes vērta aptiekas produkcijas daļa, uz ko arī tiecas "Mēness aptieku" tīkls. Turklāt daļa no vitamīniem ir reģistrēti kā uztura bagātinātāji, tāpēc pozitīvi, ka iedzīvotāji tos izvēlas iegādāties aptiekās," bezrecepšu produktu daļas piegumu skaidroja Romanovskis.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Mēness aptieku" tīkla īpašniece AS "Sentor Farm aptiekas" dibināta 2003.gadā. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 53,14 miljoni latu - par 2,5% vairāk nekā finanšu gadā, kas noslēdzās 2010.gada 31.oktobrī un kurā uzņēmums apgrozīja 51,83 miljonus latu. "Sentor Farm aptiekas" pagājušajā finanšu gadā strādāja ar 4,66 miljonu latu peļņu.

Aptieku tīkls "Mēness aptieka" apvieno 163 aptiekas visā Latvijā.

AS "Recipe Plus" dibināta 1995.gadā. AS "Recipe Plus" ir zāļu, medicīnas un veselības preču vairumtirgotāja un izplatītāja. Pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2010.gada 1.novembra līdz 2011.gada 31.oktobrim, zāļu lieltirgotava "Recipe Plus" strādājusi ar 84,46 miljonu latu apgrozījumu. Kompānijas peļņa pieaugusi par 14,7% - no 5,8 miljoniem latu līdz 6,65 miljoniem latu.

AS "Recipe Plus" un AS "Sentor Farm aptiekas", kas pārvalda aptieku tīklu "Mēness aptieka", ietilpst vietējā holdingā AS "Repharm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!