Foto: LETA
"Mēness aptiekas" tīkla pārvaldītāja AS "Sentor Farm aptiekas" apgrozījums šogad deviņos mēnešos ir pieaudzis vairāk nekā par 9%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Juskovecs.

""Mēness aptieku" apgrozījums gada pirmajos deviņos mēnešos audzis nedaudz straujāk kā zāļu tirgus kopumā, kas liecina par to, ka pacienti augsti vērtē "Mēness aptieku" ģeogrāfisko novietojumu, tas ir, tuvumu savai dzīvesvietai, kā arī "Mēness aptieku" farmaceitu konsultācijas," sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs. Viņš pastāstīja, ka kompānija šogad ir īpaši piestrādājusi pie "Mēness aptiekas" personāla izglītošanas, un tagad sadarbībā ar "Veselības centru apvienību" (VCA) un "Centrālo laboratoriju" spēj piedāvāt pakalpojumu "Veselība+" cukura diabēta pacientiem.

""Veselība+" programmas dalībniekiem "Mēness aptiekās" ir iespēja saņemt farmaceita konsultācijas par endokrinologa nozīmēto medikamentu pareizu lietošanu, kā arī farmaceits ieteiks atbilstošākos aptiekas produktus vispārējā veselības stāvokļa nostiprināšanai un uzlabošanai atbilstoši diagnozei," skaidroja Juskovecs, piebilstot, ka tuvākajā nākotnē programmu iecerēts papildināt ar piedāvājumiem arī citu slimību pacientiem.

"Mēness aptieku" tīkla pārvaldītājs AS "Sentor Farm aptiekas" pērn strādāja ar 103,2 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 87,3 miljoni eiro. Uzņēmums pērn nopelnīja 2,81 miljonu eiro, kas ir par 12% mazāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 3,21 miljons eiro.

"Sentor Farm aptiekas" iekļautas vietējā holdingā AS "Repharm", kam pieder arī lielākā Latvijas zāļu vairumtirgotāja AS "Recipe Plus" un augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotāja AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika". Holdingam pieder arī AS "Poliklīnika", kura ir AS "Veselības centru apvienība" īpašniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!