Foto: Publicitātes foto

Būvfirma "Merks" apsver iespēju būvēt īres namus, intervijā sacīja "Merks" valdes priekšsēdētājs Andris Bišmeistars.

"Merks" vadītājs informēja, ka patlaban ir liela interese par šo segmentu, īpaši gada sākumā ir parādījušies jauni interesenti no Lietuvas un Igaunijas. Latvijā gadā būtu nepieciešams uzbūvēt apmēram 500 īres dzīvokļu, kā tas tagad notiek Lietuvā un Igaunijā.

"Šajā segmentā mēs varētu sevi realizēt, mums ir pietiekami daudz savas zemes, un vērtējam šādas iespējas. Tas nebūs mūsu pamatvirziens, bet, ja būs labas iespējas, mēs apsvērsim arī īres namu būvniecību," teica Bišmeistars.

Viņš piebilda, ka "Merks" kopš 2020. gada, kad sākās Covid-19 pandēmija, mainīja darbības fokusu, vairāk koncentrējoties uz saviem projektiem, tostarp ir izveidots zīmols "Merks mājas", kas nodarbojas ar dzīvokļu tirdzniecību un attīstību. Ja iepriekš gada laikā "Merks" pārdeva 100-120 dzīvokļu, tad pagājušajā gadā tika pārdoti 300 dzīvokļu.

Bišmeistars informēja, ka "Merks" apgrozījums 2021. gadā bija apmēram 53 miljoni eiro, no tiem 80% veidoja ģenerāluzņēmēja pakalpojumi, bet 20% - dzīvokļi. Savukārt peļņas ziņā pagājušais gads būs līdzīgs 2020. gadam, taču, iespējams, peļņa būs nedaudz mazāka.

"Šis gads, noteikti, būs izaicinājumu pilns, bet, domājams, apgrozījuma ziņā krietni labāks. Plānojam, ka apgrozījums un peļņa varētu pieaugt par vismaz 30%," piebilda "Merks" valdes priekšsēdētājs.

Bišmeistars pastāstīja, ka pērn "Merks" sāka projekta "Merks Viesturdārzs" otrās kārtas būvniecību. Šajā "Merks mājas" attīstītajā projektā taps vēl 167 dzīvokļi. Tāpat starp lielākajiem kompānijas attīstītajiem projektiem ir "Merks Mežpilsēta" ar 117 dzīvokļiem un "Merks Duntes zīles".

Tāpat viņš minēja, ka "Merks" būvē "Orkla" cepumu un vafeļu ražotni Ādažos, kurā tiks investēti teju 32 miljoni eiro, kā arī bērnudārzu Salaspilī, kas ir projekts no CLT koka paneļiem ar pasīvās mājas principiem. Tāpat ir noslēgti līgums par biznesa centra "Gustavs" pirmās ēkas būvniecību Gustava Zemgala gatvē 23 500 kvadrātmetru platībā un līgums ar Igaunijas attīstītāju "Kapitel" par "Elemental Skanste" biroju ēkas būvniecību 33 500 kvadrātmetru platībā.

Jau ziņots, ka "Merks" 2020. gadā strādāja ar 49,795 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 44% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 12,9% un sasniedza 1,638 miljonus eiro. Vienlaikus "Merks" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 49,735 miljoni eiro, kas ir par 46,4% mazāks nekā 2019. gadā, bet koncerna peļņa palielinājās 5,9 reizes un sasniedza 1,896 miljonus eiro.

Būvkompānija "Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā, kas Latvijā darbojas kopš 1996.gada. Būvkompānija ietilpst Igaunijas "Merko Ehitus" grupā, kuras akcijas kopš 1997.gada kotē Tallinas "Nasdaq" biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!