Foto: Publicitātes attēli

SIA "Merks" ir atzīmējusi dzīvojamā projekta "Merks Viesturdārzs" 2. kārtas spāru svētkus, par godu noslēdzošā būvniecības posma sākšanai.

Projektu uzņēmums pozicionē kā lielāko dzīvojamo kvartālu Rīgas Klusajā centrā, kur kopsummā trijās būvniecības kārtās plānots uzbūvēt vairākas daudzdzīvokļu ēkas ar aptuveni 350 dzīvokļiem un telpām komercdarbībām.

SIA "Merks" Nekustamo īpašumu attīstības direktors Mikus Freimanis atklāj, ka pašlaik ir rezervēti gandrīz 85% no visiem pieejamajiem dzīvokļiem.

"Projekta attīstības gaitā mēs esam sakārtojuši ne tikai Rūpniecības ielas apkārtni, bet arī apkārtējo infrastruktūru, iekļaujot labiekārtošanas darbus "Rīgas dārzi un parki" tehniskajā teritorijā Viesturdārza parkā, kā arī tenisa kortu modernizāciju kopā ar sadarbības partneri "Enri" tenisa klubu," viņš stāsta.

Projekts ir saņēmis vairākus apbalvojumus un industrijas profesionāļu atzītas godalgas, tostarp ir "Latvijas Arhitektūras Gada balva 2020", 3. vieta nominācijā "Jauna dzīvojamā ēka" konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020", 2. vieta nominācijā "Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka. Jaunbūve" konkursā "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021", 3. vieta nominācijā "Dzīvojamā jaunbūve" konkursā "Gada labākā būve Latvijā 2020" un 1. vieta nominācijā "BIM projekts" konkursā "Gada labākā būve Latvijā 2020".

Jau ziņots, ka "Merks Viesturdārzs" dzīvojamā projekta otrās kārtas būvniecība tika sākta 2020. gada nogalē. Šīs kārtas ietvaros tiks izbūvēti 167 dzīvokļi (2 līdz 5 istabas) un 7 tirdzniecības telpas. Dzīvokļu platība būs no 36 līdz 194 kvadrātmetriem. Projektam ir A klases energoefektivitāte. Izbūvēta ir arī pazemes stāvvieta.

Sākot projektu, plānotā dzīvokļu cena bija 2500-2900 eiro/m2, tomēr projekta mājaslapā publicētā cenu lapa liecina, ka uzņēmums tās ir paaugstinājis. Jau vēstīts, ka būvnieki pašlaik saskaras ar būvniecības izmaksu strauju pieaugumu, tāpat tirgū jauno mājokļu piedāvājums ir ierobežots, kas arī veicina cenu līmeņa paaugstināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!