Foto: LETA
Metālapstrādes un mašīnbūves nozarē lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma pērn bija metāla cauruļu ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmums "Severstal Distribution", kura apgrozījums pērn bija 719,556 miljoni eiro, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2021".

Kompānijas apgrozījums pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2019. gadu, palielinājās par 2,8%.

Otrajā vietā topā ierindojas elektrovilcienu iekārtu ražotāja "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" ar 68,592 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt trešajā vietā atrodas municipālo mašīnu ražotājs "Bucher Municipal" ar 57,307 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13% mazāks nekā gadu iepriekš.

Ceturtajā vietā atrodas metāla konstrukciju ražošanas uzņēmums "East Metal" ar 50,343 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,7% lielāks nekā 2019. gadā. Piektajā vietā ir lokomotīvju remonta uzņēmums "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" ar 46,76 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāks nekā gadu iepriekš.

Sestajā vietā atrodas metālapstrādes uzņēmums "Jensen Metal" ar 33,423 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir samazinājums par 8%. Septītajā vietā ir siltummaiņu ražošanas uzņēmums "AKG Thermotechnik Lettland" ar 26,783 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir samazinājums par 19%.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Covid-19 dēļ šogad gada pārskatus ar 2020. gadu drīkstēja iesniegt ilgākā laika periodā nekā ierasts, tādēļ arī apkopojumu bija iespējams veikt vēlāk nekā iepriekšējos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!