Foto: Publicitātes foto

Noslēdzies metālapstrādes uzņēmuma "SFM Latvia" izsludinātais iepirkums par metālapstrādes ražošanas ēkas būvniecību, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā uzvarējusi kompānija SIA "PK serviss", un iepirkuma paredzamā līgumcena ir 3,055 miljoni eiro.

Kā portālam "Delfi Bizness" pastāstīja uzņēmuma direktors Nauris Jansons, konkurss tikko noslēdzies un iepirkums veikts saistībā ar CFLA projektu "Jaunas ražošanas ēkas un infrastruktūras izveide SIA "SFM Latvia"", kas paredz būvēt jaunu ražotni 4300 m2 platībā klāt jau esošajai 6500 m2 ražošanas platībai.

Lai saviem klientiem, kas ir teju 100% eksporta klienti, nodrošinātu pilnu ražošanas ciklu no sagatavju izgatavošanas, līdz gatava produkta samontēšanai un testēšanai, nepieciešamas vēl papildus ražošanas telpas, kuras arī ir plānots uzbūvēt CFLA projekta ietvaros,skaidroja Jansons.

"Tāpat plānots investēt vairākās tehnoloģiskajās iekārtās, par kurām šobrīd varbūt pāragri skaļi runāt, bet plānotais investīciju apjoms ir virs 1,2 miljoniem eiro," viņš pastāstīja.

Runājot par pandēmijas ietekmi uz uzņēmumu, Jansons sacīja, ka, iespējams, pandēmija ietekmēja globālo metāla tirgu un noteikti jau ir zināms, ka metāla cenas no šī gada sākuma līdz šim brīdim ir cēlušās vairāk nekā divas reizes, kas, protams, gada sākumā atstāja ļoti negatīvu iespaidu uz uzņēmuma darbību un finanšu rādītājiem, jo saražotās produkcijas cenas nebija iespējams tik strauji pacelt kā gaisā šāvās metāla cenas.

"Lai vai kā bija un pirmais pusgads mērāms ar negatīvu zīmi, metāla cenas ir daudzmaz nostabilizējušās, ir līgumi jau pēc jaunajām metāla cenām un skats uz nākotni ir ļoti cerīgs, tāpēc arī esam gatavi investēt uzņēmuma attīstībā, pat šādā neprognozējamā laikā," sacīja uzņēmuma vadītājs.

Viņš gan atzīst, ka, protams, daudzu nevēlēšanās vakcinēties, padara dzīvi grūtāku. Tomēr uzņēmuma administrācijā jau patlaban ir 100% vakcinācijas aptvere un tādu pašu aptveri līdz valdības noteiktajam 15.novembrim, plānots sasniegt arī ražošanā. Iespējams, no kāda jāatvadās, bet tāda dzīve," viņš piebilda.

SIA "SFM Latvia" ir metināšanas ražošanas apakšuzņēmējs, kas darbojas eksporta tirgos dažādiem biznesa sektora klientiem Skandināvijā, Nīderlandē, Lielbritānijā un Vācijā. "SFM Latvia" piedāvā transportēšanas iekārtu, kalnrūpniecības tehnikas sastāvdaļu, transportlīdzekļu platformu/pacēlāju, konteineru, cisternu, celtniecības iekārtu, rūpniecisko maisītāju un dažādu citu metinātu tērauda konstrukciju pilna cikla ražošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!