Foto: Shutterstock
Tirdzniecības centri pamazām atkopjas no stingrajiem Covid-19 ierobežojumiem, tomēr šis process ir lēns, turklāt bažas rada neziņa par to, kas gaidāms šā gada rudenī un ziemā. Tāpat ir pietiekami daudz citu blakus apstākļu, kuru ietekme var izrādīties negatīva.

Tajā pašā laikā, neskatoties uz pandēmijas laika sarežģījumiem, lielie tirdzniecības centri lēnāk, bet turpina iepriekš plānotos attīstības plānus. Tiek ziņots arī par jaunu tirdzniecības vietu attīstīšanu galvaspilsētā – nekustamo īpašumu attīstītājs VPH šonedēļ paziņoja, ka tas kādreizējā "Rīgas piena kombināta" teritorijā Rīgā, Valmieras ielā sācis attīstīt tirdzniecības parku, kurā kopējās investīcijas veidos līdz pat 40 miljoniem eiro.

Apgrozījums atgriežas iepriekšējā līmenī

Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses (NIAA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags "Delfi Bizness" stāsta, ka tirdzniecības centri Covid-19 ierobežojumu laikā kopumā zaudēja vismaz 65 miljonus eiro no nomas maksas neieņemto ieņēmumu veidā, no kuriem kompensēta ir aptuveni trešdaļa.

"Šobrīd aptaujājot lielākos tirdzniecības centrus, kopumā var runāt par atkopšanos pēc šo ierobežojumu atcelšanas. Tā ir lēna, tomēr notiek – apgrozījuma un cilvēku plūsmas ziņā ir konstanta pozitīva tendence, dažiem atgriezusies pat jau 2019. gada līmenī," saka Vanags.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!