Latvijas datoru un sistēmu integrācijas kompānija VAR piekritusi pārdot 51% no savām akcijām Baltijas informācijas tehnoloģiju grupai “MicroLink”. Par šo darījumu paziņoja trešdien.

Kompānijas uzskata, ka pievienošanās “MicroLink” grupai ļaus VAR pēc iespējas kvalitativāk un straujāk attīstīt tās darbības jomas — IT projektu izstrādi un ieviešanu, IT sistēmu apkalpošanu, biznesa vadības sistēmas “Navision” instalēšanu un adaptāciju, datortīklu un telekomunikāciju projektēšanu un instalāciju, datortehnikas servisu, apmācību un konsultācijas, datortehnikas un programmatūras tirdzniecību.

Tāpat kompāniju pārstāvji paziņojuši, ka “šis darījums nav atdalāms no tiem procesiem un tendencēm, kas norisinās kopumā pasaulē. Notiek lielu kompāniju saplūšana, apvienošanās, pārtapšana. Sevišķi strauji šīs pārmaiņas ir vērojamas IT jomā”.

Liels ieguvējs šajos jaunajos apstākļos, nenoliedzami, būs klients. VAR būs plašākas iespējas piedāvāt saviem klientiem kompleksus risinājumus, jaunus produktus un vēl kvalitatīvākus pakalpojumus, saglabājot visas tās jomas un virzienus, ko ikviens var saņemt VAR pašreiz, uzskata datorkompānijas.

VAR ir viena no lielākajām Latvijas IT kompānijam, tā dibināta 1990. gadā. Kompānija ir lielākais IBM datoru izplatītājs Latvijā. VAR ir 72 darbinieki, tās pārdošanas apjoms 1999. gadā ir 4 miljoni latu (6,8 miljoni ASV dolāru).

Pirms diviem gadiem SIA VAR pārtapa par a/s un tajā kā viens no akcionāriem ienāca Latvijas un Norvēģijas attīstības fonds, līdz ar to uzņēmumam bija iespēja sākt un attīstīt jaunu projektu biznesa vadības sistēmas “Navision”.

Savukārt “MicroLink” grupu veido vairāk nekā 20 uzņēmumu visās Baltijas valstīs. “MicroLink” ir vadošā sistēmu integrācijas un IT servisa kompānija Igaunijā un lielākais personālo datoru ražotājs Baltijā (pēc “Dataquest” datiem, 27% datoru Baltijas tirgū tiek ražoti “MicroLink”).

“MicroLink” ir cieši saistīts arī ar šogad izveidoto Baltijas Interneta kompāniju “Delfi”, kas ir lielākais Interneta servisa sniedzējs, e-komercijas tirgotājs un portāls Igaunijā un Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!