Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tehnoloģiju kompānija "Microsoft" paziņojusi saviem darbiniekiem, ka viņiem iespēja strādāt no mājām būs pastāvīgi, taču būs jāsaņem vadītāja apstiprinājums, ziņo "BBC".

Šis solis saskan ar tendencēm nozarē - pāreju no darba birojos uz māju vidi. Arī "Facebook" un "Twitter" ziņojušas, ka attālinātais darbs tiek ieviests kā pastāvīga iespēja.

Līdz ar to liels skaits uzņēmumu pasaulē šobrīd pārskata to, cik lielas biroju telpas tiem ir vajadzīgas, lēšot, ka attālināti strādājošo darbinieku skaits arvien pieaugs.

"Microsoft" norādījusi, ka dažiem amatiem joprojām būs nepieciešama klātbūtne birojā, piemēram, tiem, kuriem vajadzīga piekļuve aparatūrai. Taču daudzi darbinieki varēs strādāt no mājām arī daļēji – dažas dienas esot birojā, dažas - mājās.

ASV 42% nodarbināto maijā strādāja attālināti, liecina Stenforda Universitātes ekonomikas profesora Nikolasa Blūma pētījums, kas ietvēra 20-64 gadus vecus cilvēkus, kas pagājušajā gadā nopelnījuši vairāk nekā 10 000 ASV dolāru.

Lai gan šī daļa augustā samazinājās līdz aptuveni 35%, tā joprojām iezīmē būtiskas izmaiņas.

Tomēr "Microsoft" vadītājs Satja Nadella atzinis, ka darbs no mājām rada arī izaicinājumus. Kādā konferencē viņš stāstīja, ka nespēja nošķirt privāto dzīvi no darba dzīves dažkārt rada sajūtu, ka guli darbā.

Blūms secinājis, ka daudzas kompānijas ieviesušas kombinēto darbu - divas dienas no mājām un trīs dienas birojā, jo savstarpējā komunikācija joprojām ir svarīga sapulcēm, uzņēmuma kultūras veidošanai, lojalitātei un darbinieku labsajūtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!