“Microsoft” Baltijas valstu pārstāvniecības atklāšana Rīgā pierāda, ka “Microsoft” lolo lielas cerības par Baltijas reģionu un uzskata, ka tuvākajā laikā šajā reģionā būs liels pieprasījums pēc informācijas tehnoloģijām (IT), kuru nozare strauji paplašināsies, tā šodien pārstāvniecības atklāšanas ceremonijā Pasaules tirdzniecības centrā sacīja “Microsoft” prezidents Eiropas valstīs, tuvējos Austrumos un Āfrikā Mišels Lakombe.
Ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs pateicās “Microsoft” pārstāvjiem par ienākšanu Baltijā un teica, ka ir pārliecināts par “Microsoft” spēju darboties Baltijas tirgū. Vienlīdzīgos konkurences apstākļos “Microsoft” spēs izkarot sev tirgus nišu, prognozēja ministrs.

Makarovs piebilda, ka novembris Latvijas iedzīvotājiem turpmāk saistīsies ar IT, jo, pirmkārt, šajā mēnesī gada kvalitātes balvu saņēma IT kompānija “Dati Grupa”, otrkārt, Saeima šodien pieņēma grozījumus nodokļu likumā, kas ļaus jebkuram Latvijas iedzīvotajam iegādāties datorus un treškārt, šodien Latvijā ienākusi pasaules vadošā IT kompānija.

Makarovs pauda pārliecību, ka “Microsoft” būs garants tam, ka Latvijā ienāks arī citas savu nozaru vadošās pasaules kompānijas.

Rīgas mērs Andris Bērziņš “Microsoft” pārstāvniecības atklāšanā pauda prieku par “Microsoft” izvēli Baltijas reģiona centru izvietot Rīgā, un apgalvoja, ka Latvijas galvaspilsēta ir labākā vieta šai pārstāvniecībai.

Arī Bērziņš pauda cerību, ka “Microsoft” būs nozīmīga loma Latvijas un Rīgas ekonomikā.

Savukārt “Microsoft” Baltijas reģiona menedžeris Bo Krusa uzsvēra, ka nākamā gadu tūkstoša ekonomika būs balstīta galvenokārt uz IT, un pauda pārliecību, ka, pateicoties “Microsoft” klātbūtnei, pasaules līmeni sasniegs arī Baltijas valstu ekonomika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!