Foto: RIA Novosti/Scanpix
Minerālmēslu vairumtirgotāja "Uralchem Trading" apgrozījums pagājušajā gadā bija 529,4 miljoni eiro, kas ir par 40,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 53,7% - līdz 25,008 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2019. gadā "Uralchem Trading" pārdeva 3,262 miljonus tonnu minerālmēslu salīdzinājumā ar 3,846 miljoniem tonnu gadu iepriekš. Tostarp pērn lielākie realizācijas tirgi bija Eiropas Savienības valstis un Latīņamerika.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka no 2019. gada 1. jūlija "Uralchem Trading" ir mainījusi uzņēmējdarbības modeli un sniedz aģenta pakalpojumus grupas uzņēmumiem, kā arī nodarbojas ar vairumtirdzniecību.

"Uralchem Trading" vadība atgādina, ka šogad martā Latvijā un daudzās pasaules valstīs stājās spēkā ar jaunā koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi, būtiski samazinot ekonomikas attīstību Latvijā un pasaulē.

"Uralchem Trading" vadība norāda, ka Covid-19 līdzšinējā ietekme uz kompānijas darbību nav būtiska. Uzņēmuma spēja pārvarēt ārkārtējo situāciju balstās regulārā komunikācijā ar darbiniekiem un klientiem, kā arī stingrākā debitoru saistību, naudas plūsmas, faktoringa un citu tirdzniecības finansēšanas veidu kontrolē.

Jau vēstīts, ka 2018. gadā "Uralchem Trading" apgrozījums bija 885,098 miljoni eiro, kas ir par 1,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka 2,2 reizes un bija 16,27 miljoni eiro.

Kompānija "Uralchem Trading" ir reģistrēta 2009. gadā, un tās pamatkapitāls ir 199 188 eiro. "Uralchem Trading" pilnībā pieder Kiprā reģistrētajai "Havenport Investments Limited", bet tās patiesais labuma guvējs ir Krievijas pilsonis Dmitrijs Mazepins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!