Foto: Shutterstock

Latvijas trīs lielākie mobilo operatori, kuri viens pēc otra neilgā laikā paziņoja par cenu paaugstinājumu saviem tarifiem, vēl nav iesnieguši skaidrojumus Konkurences padomei (KP), raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Viņa norādīja, ka operatoriem skaidrojumi jāiesniedz maija laikā. Ābrama mudināja klientus rūpīgi izvērtēt jaunos mobilo operatoru piedāvājumus.

Jau ziņots, ka visi trīs lielākie Latvijas mobilo sakaru operatori paziņojuši par tarifu pieaugumu, to pamatojot ar paplašinātu pakalpojumu piedāvājumu un viesabonēšanas atcelšanu Eiropas Savienībā (ES), kas stāsies spēka šī gada 15. jūnijā.

Mobilo sakaru operatori "Bite" un "Tele2" informējuši, ka no 1. jūnija cels tarifu cenas. Savukārt Latvijas Mobilais telefons cenas atsevišķiem tarifiem cēla šī gada 1. maijā.

Kā iepriekš neoficiālās sarunās skaidrojuši operatoru pārstāvji, tas nav cenu pieaugums, bet esošā piedāvājuma izmaiņas, palielinot piedāvātos pakalpojumus. Tiesa gan, klientiem, kuriem jau ir noslēgti līgumi, nebūs iespējams palikt pie vecajiem tarifiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!