Foto: DELFI

Nodrošinājuma valsts aģentūras publiskajā iepirkuma konkursā par speciāli aprīkotu sauszemes transportlīdzekļu piegādi Valsts robežsardzes vajadzībām uzvarējis "Moller Auto Latvia". "Lursoft" pieejamie dati rāda, ka nolīgtā līgumcena ir 414,54 tūkstoši eiro.

Valsts robežsardzes vajadzībām SIA "Moller Auto Latvia" piegādās speciāli aprīkotas (konvoja) vieglās automašīnas.

"Lursoft" izziņā publicētā informācija liecina, ka šis ir ceturtais un arī lielākais no visiem publisko iepirkumu konkursiem, kuros šogad uzvarējis "Moller Auto Latvia".

SIA "Moller Auto Latvia" īpašnieks ir norvēģu "Moller Bil AS", kurš norādījis, ka uzņēmuma patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams.

Automašīnu tirgotājs "Moller Auto Latvia" savā iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka tā realizēto "Audi" un "Volkswagen" automašīnu tirdzniecības apjoms 2019. gadā palielinājās par 21%, pēcpārdošanas tirgus apjoms audzis par 10%, bet rezerves daļu tirdzniecības apjoms samazinājās par 2%.

Jānorāda, ka jaunu auto pārdošanas apjoms Latvijā pieauga par 9%.

"Audi" un "Volkswagen" automašīnu tirgotāja apgrozījums 2019. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 14,64%, sasniedzot 64,22 miljonus eiro bet tā peļņa pieaugusi līdz 1,63 miljoniem eiro. Kā norāda "Moller Auto Latvia" vadība, tā peļņa pagājušajā gadā veidoja 2,54% no apgrozījuma, kamēr 2018. gadā tie bija 2,18%. Uzņēmuma peļņas palielinājums saistīts ar kopējo pārdošanas apjomu pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!