Foto: LETA
SIA "Linstow Center Management" saņēmis neatkarīgu ekspertu gala ziņojumu, kas apliecina, ka tirdzniecības centrs "Mols" ir apmeklētājiem un darbiniekiem drošs, līdz ar to tuvākajā laikā slēgtie veikali atsāks darbību, portālu "Delfi" informēja "Linstow Center Management" pārstāve Ilze Aizsila.

"Ir saņemts neatkarīgu ekspertu gala ziņojums par situāciju t/c "Mols", kas apliecina objekta konstrukciju drošumu. Tuvākajās dienās apmeklētājiem tiks atvērti veikali, kas tika īslaicīgi slēgti līdz detalizētas izpētes rezultātu saņemšanai," norāda Aizsila.

Uzņēmumu pārstāve informē, ka inženieru gala ziņojums apliecina – esošās konstrukcijas un pagaidu risinājumi pilnībā nodrošina bojāto pārsegumu nestspēju un objekts ir darbiniekiem un apmeklētājiem drošs. Ilgtermiņā ēkas ekspluatācijai tiks izstrādāts pastāvīgs sijas pastiprināšanas risinājums atbilstoši izpētes laikā iegūtajai informācijai.

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Balgalve portālam "Delfi" apstiprināja, ka BVKB ir saņēmis ziņojumu par veiktās izpētes rezultātiem, un tas apliecina, ka veiktais pagaidu risinājums nodrošina ēkas ekspluatācijas drošumu darbiniekiem un apmeklētājiem. Vienlaikus atzinumā piedāvāts pastāvīgs risinājums bojāto konstrukciju noturības garantēšanai.

TV3 raidījums "Bez tabu" iepriekš ziņoja, ka t/c "Mols" pirmā stāva griestos izveidojusies plaisa un tās dēļ uz laiku tika slēgti veikali un izvietoti pagaidu metāla balsti. Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) tobrīd neizslēdza, ka pēc konstrukciju detalizētas tehniskās izpētes var nākties pilnībā vai daļēji slēgt tirdzniecības centru.

Pēcāk SIA "Linstow Center Management" pārstāvji informēja, ka pēc visa objekta tehniskā apsekojuma un padziļinātas tehniskās izpētes starpziņojumā neatkarīgi būveksperti atzinuši, ka tirdzniecības centrs apmeklētājiem un darbiniekiem ir drošs. Eksperti esot apsekojuši visu t/c "Mols" monolītā pārseguma konstrukciju un nekādus citus bojājumus nav konstatējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!