Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess otrdien iemaksājis solīto 52 miljonus eiro lielo investīciju lidsabiedrības pamatkapitālā.

"Ar gandarījumu varu apliecināt, ka tiek atvērta jauna lapaspuse nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībā, jo atbilstoši Latvijas valdības un Ralfa Dītera Montāga-Girmesa parakstītajam līgumam Vācijas investors kompānijā ir ieguldījis apmēram 52 miljonus eiro," otrdien paziņojumā žurnālistiem atklāja satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Līdz ar šo maksājumu Latvijas valsts flotes modernizācijā un kompānijas attīstībā kopumā kompānijā ieguldīs apmēram 80 miljonus eiro. Par aviokompānijas pamatkapitāla palielinājuma uzsākšanu otrdien, 29. martā, lems "airBaltic" akcionāru sapulcē.

Jau vēstīts, ka parakstīts līgums starp Latvijas valdību un "airBaltic" investoru Montāgu-Girmesu. Atbilstoši līgumam Latvijas aviokompānijā tiks ieguldīti 132 miljoni eiro ar mērķi modernizēt tās floti un īstenot biznesa plānu "Horizon 2021".

Investora ieguldījums būs 52 miljoni eiro, tādējādi iegūstot 20% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt valsts - 80 miljoni eiro. Valsts ieguldījumu paredzēts nodrošināt, "airBaltic" aizņemoties Valsts kasē un pēc tam aizdevumu kapitalizējot.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!