Foto: Publicitātes attēli
Siguldas novada pašvaldība izsludinājusi iepirkumu par ēdnīcas ēkas pārbūvi par Amatu māju izglītības iestādes mājturības, tehnoloģiju un mākslas nodarbībām, mūžizglītības pasākumiem un amatu prasmju darbnīcu izveidei Morē, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma paredzamā līgumcena bez PVN ir 537,2 tūkstoši eiro. Pretendenti savus piedāvājumus konkursā var iesniegt līdz 14. aprīlim.

Kā skaidro Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes pārstāvji, 2019. gadā Siguldas novada pašvaldība Mores Amatu mājā veica 1. kārtas pārbūves darbus. Tika izveidots sociālo pakalpojumu centrs, kurā ģimenes vai personas ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu, personas pensijas vecumā, ģimenes, kurās ir personas ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī ģimenes un personas krīzes situācijā var izmantot dušu, veļasmašīnu un veļas žāvētāju. Tāpat šajās telpās notiek sociālās palīdzības sniegšana un telpas izmanto Mores pagasta seniori. Pirmās būvniecības kārtas laikā tika izbūvētu arī katlu māja, kas nodrošina siltuma padevi ne tikai Mores Amatu mājai, bet arī Mores pagasta pārvaldes ēkai un daļēji arī Mores pamatskolai, kuras līdz šim tika kurinātas ar malku.

Veicot pirmās kārtas būvniecību, pašvaldība zināja, ka nākotnē tiks attīstīta arī 2. kārta. Centra plānojums veidots, sadarbojoties ar apvienību "Apeirons", veidojot vidi, kas ir pieejama un ērti lietojama cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem.

Šogad Mores Amatu mājā tiks izveidotas daudzfunkcionālas telpas, lai morēniešiem būtu pieejami izglītības, tai skaitā, kultūrizglītības un mūžizglītības pakalpojumi. No rīta Amatu mājas piedāvājumu izmantos Mores pamatskolas skolēni, kur viņiem būs iespēja apgūt dizaina un tehnoloģiju prasmes. Ēkā Mores pamatskolai plānots īstenot profesionālās izglītības programmu skolēniem ar speciālām vajadzībām. Savukārt pēcpusdienā šīs telpas varēs izmantot pieaugušie, apgūstot, piemēram, aušanu un citas tautas daiļamatu meistaru tradīcijas. Tāpat ēka kalpos kā pagaidu mācību vieta laikā, kad Mores pamatskolā notiks pārbūves darbi, kas ir viens no nākotnes prioritārajiem projektiem.

Atbilstoši izstrādātajam projektam 2. kārtas būvniecības laikā plānota ēdnīcas pārbūve, izbūvējot mācību virtuves telpas, kokapstrādes mācības darbnīcu, mākslu nodarbību telpas, kā arī auditoriju semināriem, lekcijām un nelielām sabiedriskām aktivitātēm. Mācību telpu platības noteiktas atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem 15 cilvēku grupai un pedagogam. Virtuve un ēdienu degustēšanas telpa paredzēta līdz 13 skolēnu lielai grupai un pedagogam. Kokapstrādes nodarbību telpas paredzētas līdz 13 skolēnu lielai grupai un pedagogam, savukārt rokdarbu nodarbību telpa paredzētas līdz 10 skolēnu lielai grupai un pedagogam.

Mores Amatu mājas 1. kārtas būvniecībai pašvaldība izlietoja turpat 400 tūkstošus eiro, tika piesaistīts arī līdzfinansējums no ELFLA (Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai), savukārt 2. kārtas būvniecības izmaksas taps zināmas, kad noslēgsies iepirkuma konkurss. Plānotā līgumcena ir 537 tūkstoši eiro bez PVN.

2015. gadā Siguldas novada pašvaldība iegādājās Cēsu rajona patērētāju biedrībai piederošu vidi degradējošu daļu ēkas Mores pagasta centrā, lai izveidotu Mores Amatu māju, kurā morēnieši varētu saņemt ikdienā nepieciešamos pakalpojumus un tālākizglītības iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!