Foto: Publicitātes foto
Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" paplašina piedāvājumu – gatavs izbūvēt pazemes atkritumu konteinerus jau esošu daudzdzīvokļu namu pagalmos, kā arī pie jaunajiem projektiem.

Uzņēmums maija nogalē Rīgas Centrāltirgū atklāja galvaspilsētā pirmos pazemes atkritumu konteinerus. Tagad tas ir saņēmis interesi par konteineru izbūvi arī citviet.

Pazemes konteineru izbūve ir ieteicams risinājums tiem namiem, kuriem ir salīdzinoši liels atkritumu apjoms un to apsaimniekošanai ir uzstādīti vairāki konteineri.

SIA "Clean R" izpilddirektors Valerijs Stankevičs informē, ka noslēguma stadijai tuvojas pazemes atkritumu konteineru izbūves projekts divu SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" apsaimniekotu namu pagalmos Pārdaugavā. Interesi par pazemes konteineru izbūvi savos pagalmos izrādījuši arī vairāki privāti namu apsaimniekotāji, kā arī jauno daudzdzīvokļu namu projektu attīstītāji. Tāpēc "Clean R" ir nolēmis līdz gada beigām turpināt pieņemt klientu pieteikumus par pazemes atkritumu konteineru izbūvi un iespēju robežās sākt konteineru izbūves praktiskos darbus.

"Tiem daudzdzīvokļu namiem un jaunajiem projektiem, kas Rīgā atrodas "Clean R" apsaimniekošanas zonās, esam apņēmušies sniegt praktisku atbalstu konteineru izbūves saskaņošanai pašvaldībā, segt ar projektēšanu, būvniecību un pašu konteineru iegādi saistītās izmaksas," klāsta Stankevičs.

2022. gadā uzņēmums bija apņēmušies pazemes atkritumu konteinerus izbūvēt bez maksas vismaz desmit māju pagalmos, taču šobrīd skaita ierobežojums tiek atcelts. Interesentiem gan ir jābūt gataviem iesaistīties projekta saskaņošanā ar zemes īpašnieku. Pēc uzņēmuma pārstāvja sacītā, pašvaldība apstiprinājusi, ka pazemes atkritumu konteineru izbūvei ir paredzēts "zaļais koridors", kas paātrina projekta saskaņošanu.

Konteineri ir paredzēti kā nešķirotiem sadzīves atkritumiem, tā dalīti vāktam sausajam papīra, plastmasas un metāla iepakojumam, kā arī dalīti vāktam stikla iepakojumam un bioloģiskajiem atkritumiem.

SIA "Clean R" ir viens no lielākajiem vides pakalpojumu nozares uzņēmumiem Latvijā. Tā pamatdarbības jomas ir atkritumu apsaimniekošana, privāto un publisko īpašumu uzturēšana, ceļu un koplietošanas teritoriju tīrīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!