Foto: Publicitātes attēli
SIA "Mūkusalas biznesa centrs" noslēgusi līgumu ar kompāniju "Velve" par jaunas biroju ēkas "Zeiss" būvniecību Rīgā, Dēļu ielā. Projekta kopējās būvniecības izmaksas tiek lēstas 9 miljonu eiro apmērā.

Jaunā ēka atradīsies"Mūkusalas biznesa centra" teritorijā un tās būvniecību plānots pabeigt līdz 2023. gada pavasarim. Tā taps kādreizējās "Karl Zeiss" optikas fabrikas vietā, atjaunojot vēsturisko ēku un papildinot to ar jauniem un moderniem arhitektūras elementiem.

Turklāt biznesa centra teritorija tiks papildināta ar jaunu daudzstāvu autostāvvietu, kas nodrošinās plašākas apzaļumotas teritorijas kājāmgājējiem gan ērtības autobraucējiem.

“Zeiss" biroji ir ilgi plānots projekts "Mūkusalas biznesa centra" paplašināšanai. Esam pierādījuši, ka arī vietējā kapitāla uzņēmumi var radīt un apsaimniekot nozīmīgus nekustamā īpašuma projektus,” uzsver "Mūkusalas biznesa centra" līdzīpašnieks Klāvs Vasks, cerot padarīt šo apkaimi par aktīvu centru Rīgas kartē.

Parakstītā līguma ietvaros paredzēts veikt 5600 kvadrātmetrus plašās biroju ēkas būvniecību, kas būs sertificēta atbilstoši BREEAM Excellent ilgtspējas sertifikāta prasībām, projektā iekļaujot A klases energoefektīvas gaisa dzesēšanas, ventilācijas un apkures sistēmas un ilgtspējīgus un dabai draudzīgus apdares materiālus, kā arī ēkas lietotājiem ērtus un draudzīgus risinājumus, sākot no apgaismojuma un veramiem logiem, līdz ergonomiskai darba videi. Tāpat biroju ēkā ieplānots izveidot konferenču centru līdz 80 personām. Paredzēts, ka projekta kopējās būvniecības izmaksas veidos 9 miljonus eiro.

Būvniekiem projekta realizācija savā ziņā būs izaicinoša, jo centrs tiks būvēts jau strādājošu biroju ēku kvartālā, kur ir intensīva satiksme un kas atrodas blakus noslogotai pilsētas maģistrālei - Mūkusalas ielai. Tāpat būvlaukumu ieskauj blakusesošās ēkas un intensīvi izmantoti pievedceļi, vietām burtiski līdz pašai fasādei. Darbs šādos apstākļos prasīs īpaši rūpīgu materiālu sagādes un tehniski veicamo darbu plānošanu, stāsta “Velve” valdes priekšsēdētājs Kaspars Rokens.

Mūkusalas Biznesa Centra kopējā biroju platība pēc projekta realizācijas pārsniegs 35 tūkst. kvadrātmetru; teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā "Tele2", "Bolt", "Delfi", "Cognizant", "Civinity" un citi biroji. Tāpat uz biznesa centrs ēku jumtiem ir izvietota lielākā saules elektrostacija Rīgā, kas ražo pilnībā zaļu enerģiju biznesa centra nomniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!