Foto: Publicitātes attēli
Attīstoties pilsētai, attīstās un kopienās apvienojas arī atsevišķas tās teritorijas, tādēļ, līdzīgi kā citviet Rīgā, arī uzņēmēji, kas savu darbību veic Mūkusalas ielā, izveidojuši jaunu zīmolu – "Mūku Sala".

Ar zīmola palīdzību plānots apvienot teritorijā darbojošos uzņēmumus un projektus, kas šeit tiks īstenoti tuvākajā laikā. Zīmola iniciatori ir biroju centra "Mūkusalas Biznesa Centrs" vadība.

Kā uzsver Mūkusalas Biznesa Centra vadība, "Mūku Sala" ir vietas un tuvākās apkaimes zīmols, ar kura palīdzību plānots ne tikai popularizēt Mūkusalas ielas apkaimi, bet arī radīt sava veida kopības sajūtu gan tiem, kuri šajā teritorijā vada savus uzņēmumus, gan arī tiem, kuri apkaimē tikai viesojas.

Jaunā zīmola mērķi ir izveidot piesaistošu vidi iespējami plašam cilvēku lokam, kur teritorijas atmosfēras pamats ir balstīts sociālā vienlīdzībā. Jaunais zīmols koncentrēsies ne tikai uz Mūkusalu, bet arī uz tās apkārtējo teritoriju, pozicionējot to kā radošu un lietišķu vidi.

"Mūkusalai kā teritorijai ir bagāta vēsture, taču tas nenozīmē, ka skatāmies tikai pagātnē. Zīmols "Mūku Sala" ir simbols tam, ka šīs vietas iemītnieki un tie, kuri šeit strādā un viesojas, raksta paši savu vēsturi, veicina šīs vides vērtību un atpazīstamību," stāsta Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane. "Rīgas bagātība ir tajā, ka pilsētai nav nevienas izteikti dominējošas apkaimes – katrai no tām pilsētas vaibstos ir sava vieta. Uzskatu, ka Mūkusala ar savu stabilo attīstību un nākotnes projektu realizāciju jau tagad parāda, cik plašas iespējas attīstībai paver šī vieta. Turklāt gaidāmā Daugavas kreisā krasta promenādes labiekārtošana šo apkaimi savīs šo teritoriju ar pārējo pilsētu vēl ciešāk, " viņa turpina.

Jaunā zīmola "Mūku Sala" vīzijas autori ir dizaina birojs "H2E", taču pilnu tā izstrādi un ieviešanu nodrošina komunikācijas aģentūra "Match".

Tuvākajā laikā "Mūku Sala" apkaimē tiks īstenoti vairāki vērienīgi projekti – ir uzsākta A klases biroju ēkas "Zeiss Biroji" būvniecība, 240 istabu studentu viesnīcas projekts Jelgavas ielā, kā arī sākta daudzstāvu autostāvvietas projekta realizācija. Savukārt Torņakalna apkaimi pie Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Jelgavas ielā ar pārējo apkaimi savienos Rīgas Domes jaunizbūvētais gājēju un velobraucēju tiltiņš.

Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā "Tele2", "Bolt", "Delfi", "Cognizant", "Civinity" un citi biroji. Tāpat uz biznesa centra ēku jumtiem nesen tika izvietota pirmā saules elektrostacija Rīgā, kas ražo pilnībā zaļu enerģiju biznesa centra nomniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!