SIA "Multihalle" akcionāri beidzot parakstījuši līgumu ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) par jaunās hokeja halles būvi. "Multihalles" izpilddirektors Vilnis Baltiņš BNS sacīja, ka parakstītajā līgumā ir veikti vairāki labojumi.
Parakstīts līgums par hokeja halles celtniecību

Viņš minēja, ka šābrīža līgums vars neparedz soda sankcijas "Multihallei", ja tai neizdodas vienoties par kādu jautājumu ar Rīgas domi.

Izstrādātā līguma galvenie punkti paredz, ka hallei jābūt gatavai līdz 2005.gada 1.augustam, jāatbilst starptautiskiem standartiem, jābūt finansiālajām garantijām un celtniecībai jāsākas nākamā gada maijā. Baltiņš norādīja, ka pēc līguma noslēgšanas ar LHF iecerēts noslēgt sadarbības līgumu arī ar otru halles būvētāju "Metāla būvju sistēmām".

Viņš nevarēja pateikt, kad tieši šo līgumu varētu parakstīt, "taču laiku garumā nevilksim".

Pēc Baltiņa sacītā, nākamie "Multihalles" darbi ir saistīti ar zemes rezervāciju halles būvniecībai, kā arī projekta izstrādi un citiem papīra darbiem.

Savukārt LHF prezidents Kirovs Lipmans BNS pauda gandarījumu par noslēgto līgumu, jo pēc viņa domām, tas ir svarīgs notikums ne tikai Latvijai.

Iepriekš ziņots, ka "Multihalles" akcionārus LHF piedāvātajā līgumā neapmierināja noteiktā drošības nauda un halles būvniecības termiņi, jo kompānija vēlējās, lai līgumā tiktu ierakstīts, ka gadījumā, ja pilsēta nedos iespēju "Multihallei" iegūt zemi, tā negarantē halles celtniecību.

Potenciālo halles būvētāju "Multihalles" un "Metāla būvju sistēmu" vienošanās paredz, ka halli būvēs "Multihalle", bet tā saucamo infrastruktūru - viesnīcas, supermārketu - "Metāla būvju sistēmas".

Komercreģistrā publicētā informācija liecina, ka Latvijas investoriem piederošās SIA "Multihalles" lielākais akcionārs ir "Latvenergo" valsts pilnvarnieks un Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris, kuram pieder 31% uzņēmuma akciju. Tāpat arī Latvijas Futbola federācijas prezidents un "Skonto" grupas vadītājs Guntis Indriksons, kuram ir 20% akciju, "Multihalles" līdzīpašnieks Ivars Kalvišķis ar 20% un juriste Zane Mača ar 29% uzņēmuma akciju.

Savukārt "Metāla būvju sistēmas" Latvijā pārstāv četras kompānijas - Šveices uzņēmumu "Maple Leaf Stadiums AG" un "B+R Events", kā arī britu kompānijas "Atlas Ward Building Systems" un "Planet Ice".

Jau vēstīts, ka LHF 30.augustā nolēma halles 2006.gada pasaules hokeja čempionātam Rīgā būvniecību uzticēt SIA "Multihalle" un "Metāla būvju sistēmām", kas konkursā vienojās par kopīgu piedāvājumu. Taču kopš tā laika LHF ar halles potenciālajiem būvētājiem nebija izdevies vienoties par konkrēta līguma parakstīšanu.

Halli paredzēts izveidot ar 12 tūkstošiem skatītāju vietu. Galīgās investīciju summas kompāniju pārstāvji šobrīd vēl nenosauc. Iepriekš "Metāla būvju sistēmu" investori halles projektā vēlējās investēt 250 miljonus ASV dolāru, bet "Multihalle" - aptuveni 25 miljonus eiro. Kompānijas hokeja halli vēlas veidot bijušā hipodroma teritorijā Skanstes un Grostonas ielu krustojumā.

Lai nezaudētu tiesības uz pasaules čempionāta rīkošanu Rīgā 2006.gadā, Latvijā līdz 2005.gada augustam ir jāuzceļ divas halles, no kurām viena ir plānota kā multifunkcionāla arēna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!