Foto: Shutterstock
Dārzeņu audzētāju kooperatīvā sabiedrība "Mūsmāju dārzeņi" augļu un dārzeņu pirmapstrādes ēku pārbūvē plāno investēt 1,56 miljonus eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Atbilstoši izsludinātajam konkursam par "Mūsmāju dārzeņi" auļu un dārzeņu pirmapstrādes ēkas pārbūvi, projektu plānots pabeigt līdz 2024.gada 10.maijam. Projekts tiks īstenots Jelgavas novada Cenu pagastā.

Paredzamā līgumcena ir 1,56 miljoni eiro. Projekts tiks līdzfinansēts Lauku atbalsta dienesta pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" ietvaros.

Atbilstoši iepirkuma tehniskajai specifikācijai projektā plānots atjaunot ēku 1834 kvadrātmetru platībā, tostarp plānots atjaunot dārzeņu un augļu pirmapstrādes būvi, noliktavas, saldētavas un administratīvas telpas. Tāpat 2928 kvadrātmetru platībā paredzēts atjaunot laukumus, ceļus, autostāvvietas un celiņus.

Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2022.gada 12.decembrim.

"Mūsmāju dārzeņi" 2021.gadā strādāja ar 4,08 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 6,7 reizes un bija 66 633 eiro.

Kooperatīvs reģistrēts 2006.gadā, un pērn tajā bija iesaistījušies desmit biedru - SIA "Dimdiņi agro" un SIA "Sigro", kā arī zemnieku saimniecības "Dārzi", "Zūmaņi", "Bračas", "Siļi", "Sviķi", "Īskāji", "Kliblapsas" un Artūrs Kims.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!